PSG-uitblinker Di María leidt dramatische avond Real in

Reacties

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond bij de start van de Champions League-groepsfase met ruime cijfers gewonnen van Real Madrid. Ángel Di María was goud waard tegen zijn oude ploeg. De Madrilenen zagen twee doelpunten afgekeurd worden in Parijs.

PSG-uitblinker Di María leidt dramatische avond Real in
PSG
PSG
3 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Op voorhand was PSG-Real een van de meest aansprekende affiches op deze Champions League-avond, maar beide teams begonnen wel gehavend aan het duel. De Parijzenaren misten onder anderen Edinson Cavani, Kylian Mbappé, Julian Draxler en de geschorste Neymar, terwijl Real het moest stellen zonder Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Marcelo en Marco Asensio. Wel maakte Eden Hazard zijn basisdebuut aan de zijde van trainer Zinedine Zidane. Real is dit seizoen natuurlijk uit op wraak na het teleurstellende vorige jaar, maar tegen PSG kwam daar weinig van terecht.

De thuisploeg opende namelijk al binnen een kwartier de score. Juan Bernat kwam goed door aan de linkerkant en gaf laag voor op Di María, die met een schot in de korte hoek zijn oude club pijn deed. Keeper Thibaut Courtois zag er ook niet helemaal lekker uit bij het doelpunt. Kort daarop schoot Hazard naast, waarna de Franse storm even ging liggen. Pas na een half uur waagde Real eindelijk een poging via Gareth Bale, die een vrije trap van afstand net over het doel vuurde.

PSG was effectief en kwam na de poging van Bale op 2-0. Idrissa Gueye maakte meters met een dribbel en vond de vrijstaande Di María, die met een schot in de verre hoek voor zijn tweede goal zorgde. PSG zat op rozen en ontkwam daarna aan de aansluitingstreffer van Real. Bale, de gevaarlijkste man tot nu toe aan Madrileense zijde, verraste keeper en voormalig ploeggenoot Keylor Navas met een schot over de doelman heen. Hij zag zijn treffer echter afgekeurd worden omdat hij voorafgaand aan de poging de bal met zijn arm raakte.

Na rust ging Real Madrid opnieuw in de achtervolging, maar was het opnieuw Di María die aan de andere kant voor gevaar zorgde. De Argentijn schoot de bal een keer over het doel en even later op aangeven van Pablo Sarabia naast. Real leek in de slotfase toch nog terug te komen tot 2-1, maar een goal van Karim Benzema werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kopbal van de spits vloog daarna nog naast het doel. Scoren deed Real niet meer, maar PSG wel. In de tegenstoot zette Thomas Meunier eigenhandig een aanval op en werd hij door Bernat gevonden om de 3-0 te maken.

Lees op VI PRO een uitgebreide analyse van Paris Saint-Germain - Real Madrid.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.