PSG spoelt zure Champions League-nasmaak weg tegen arm Metz

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich na een vervelende week herpakt tegen Metz. In eigen huis werd er zaterdag met 5-0 afgerekend met de hekkensluiter van de Ligue 1.

PSG spoelt zure Champions League-nasmaak weg tegen arm Metz

Afgelopen dinsdag begonnen de olierijke Fransen vol goede moed aan het Champions League-treffen met Real Madrid. Na een 3-1 nederlaag in Madrid moest PSG in eigen huis zien af te rekenen met De Koninklijke. De Spanjaarden kwamen echter niet in de problemen en wonnen met 1-2 in Parijs, waardoor het avontuur in het kampioenenbal al na de achtste finale ten einde kwam.

Hierdoor kan trainer Unai Emery zich met zijn ploeg focussen op de nationale prijzen, waarbij de Franse titel voor het grijpen ligt. Met een riante voorsprong op nummer twee AS Monaco lijkt dit slechts een kwestie van tijd. Tegenstander Metz is daarentegen de hekkensluiter van Frankrijk en kent een achterstand van liefst acht punten op de achttiende plek, waarmee in ieder geval directe degradatie voorkomen zou kunnen worden.

Doelpuntrijke eerste helft
Metz kreeg in Parijs amper de tijd om ook maar te hopen op een stunt. Al binnen vijf minuten zorgde Thomas Meunier voor de openingstreffer. De Belgische rechtsachter schoot hard raak: 1-0. Een kwartier later zorgde jongeling Christopher Nkunku voor de tweede PSG-treffer. Op aangeven van Marco Verratti was de twintigjarige middenvelder trefzeker. Vlak hierna knalde hij van buiten het strafschopgebied raak, waardoor een flinke oorwassing voor Metz aanstaande leek. Vervolgens nam de thuisploeg wat gas terug, maar kwam op slag van rust via Kylian Mbappé nog wel op 4-0. Wederom was Verratti de aangever.

Na ruim een uur spelen was Nkunku op weg naar zijn hattrick, maar doelman Eiji Kawashima voorkwam met een fraaie redding de vijfde treffer van PSG. In de slotfase wist ook Ángel Di María de Japanse sluitpost niet te verschalken. PSG bleef tot het laatste fluitsignaal heer en meester tegen Metz, wat nog resulteerde in een rake kopbal van Thiago Silva. De Braziliaanse verdediger was uit een corner trefzeker en tekende hiermee voor de 5-0 eindstand.

Dankzij de zege herstelt PSG de voorsprong op Monaco, dat vrijdag al won van Strasbourg, weer tot veertien punten. De Parijzenaars hebben 77 punten uit 29 duels. Op woensdag wacht het volgende competitietreffen voor de koploper, dan komt nummer veertien Angers op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.