PSG spoelt Real-kater weg dankzij klasse Neymar en Cavani

Paris Saint-Germain heeft zaterdag een nieuwe stap gezet richting de titel in de Ligue 1. Na een valse start rekende de formatie van trainer Unai Emery af met RC Strasbourg: 5-2.

Drie dagen na de pijnlijke nederlaag tegen Real Madrid in de Champions League snakte Paris Saint-Germain naar revanche. RC Strasbourg, dat eerder deze jaargang verrassend won van PSG, moest als lijdend voorwerp dienen in het Parc des Princes. De bezoekers deelden echter de eerste klap uit. De thuisploeg stond helemaal verkeerd bij balverlies en Jean-Eudes Aholou rondde van zo'n tien meter af voor de 0-1.

Het antwoord van PSG liet niet lang op zich wachten en was ondubbelzinnig. Nog voor het aanbreken van de 25ste minuut stond het al 3-1 dankzij doelpunten van Julian Draxler, Neymar en Ángel Di María. Met name de treffer van de Braziliaan, die enkele verdedigers en doelman Alexandre Oukidja in de luren legde, mocht er zijn. Strasbourg was er zo door van slag dat het vlak na de aftrap balverlies leed, waarna Di María de trekker overhaalde.

De 3-1 suste PSG in slaap. Halverwege de tweede helft schrok de thuisploeg ruw wakker: de volledig vrijstaande Stéphane Bahoken haalde namelijk succesvol uit. Strasbourg toonde opeens lef, maar werd door Edinson Cavani snel tot de orde geroepen. De Uruguayaan stiftte de bal over Oukidja en bepaalde daarmee de marge weer op twee. Met een fraaie lob had Cavani tien minuten voor tijd opnieuw succes, voor alweer zijn 23ste competitiegoal van deze jaargang. Meer leed bleef de bezoekers bespaard.

Na 26 speelrondes koestert de Parijse formatie een comfortabele marge van liefst twaalf punten op landskampioen AS Monaco. PSG komt nog drie keer in actie alvorens op 6 maart de tweede ontmoeting met Real Madrid wacht. Twee keer is Olympique Marseille de opponent: eenmaal in de Ligue 1 en één keer in het Coupe de France-toernooi. Op 3 maart fungeert Troyes als generale repetitie voor Real-thuis.