PSG-president hekelt vedettegedrag: 'De deur staat open, ciao!'

Reacties

Nasser Al-Khelaïfi heeft zijn buik vol van het misplaatste 'supersterrengedrag' van enkele spelers van Paris Saint-Germain. Dat zegt de clubeigenaar uit Qatar in een bijzonder openhartig interview met tijdschrift France Football. Dat verhaal verschijnt dinsdag pas, maar enkele fragmenten zijn nu al gepubliceerd.

PSG-president hekelt vedettegedrag: 'De deur staat open, ciao!'

Het was een behoorlijk teleurstellend seizoen voor PSG. Onder trainer Thomas Tuchel werd de miljardenformatie weliswaar 'gewoon' landskampioen, maar in de bekerfinale was Stade Rennes na strafschoppen te sterk en in de Coupe de la Ligue was de kwartfinale zelfs al het eindstation, na een vernederende thuisnederlaag tegen laagvlieger Guingamp. De grootste deceptie was echter het Champions League-toernooi: na een 0-2 uitzege bij Manchester United wonnen de Engelsen in Parijs met 1-3, hetgeen een beschamende eliminatie voor PSG betekende.

Wat Al-Khelaïfi betreft moet het roer om, en dus waait er vanaf komend seizoen een nieuwe wind door het Parc des Princes. 'Verandering is nodig, anders gaan we nergens naartoe', zo citeert France Football hem. 'Spelers moeten zich nóg meer bewust zijn van hun verantwoordelijkheden, want het moet echt anders. Ze zullen meer moeten gaan doen, harder moeten gaan werken.'

Met vedetteneigingen is hij dan ook he-le-maal klaar, zo stelt hij. 'De spelers zijn hier niet om zichzelf te plezieren. Wie het niet eens is met de nieuwe lijn, die mag vertrekken. De deur staat open, ciao! Ik wil bij PSG geen supersterrengedrag meer zien.' Al-Khelaïfi noemt geen namen, maar lijkt onder meer te doelen op Kylian Mbappé en Neymar. Er gaan al maanden geruchten over de toekomst van de twee blikvangers, die dit seizoen niet alleen in het nieuws kwamen vanwege hun sportieve prestaties. Beide spelers zouden ontevreden zijn en willen vertrekken uit Parijs.

Wat die nieuwe koers betreft voorziet Al-Khelaïfi een belangrijke rol voor technisch directeur Leonardo, die onlangs terugkeerde in de rol die hij tussen 2011 en 2013 ook al had. Hij volgde Antero Henrique op, de Portugees werd na twee jaar op straat gezet. 'Leo is mijn man, hij is ongelooflijk. Hij krijgt de volledige sportieve macht. Ik heb alle vertrouwen in hem. Bovendien zal zijn natuurlijke overwicht goed zijn voor de club, in het bijzonder voor de spelersgroep.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.