PSG-opponent prijst 'coole' Mbappé en Neymar na avond vol souvenirs

Reacties

Alexis Zmijak (34), aanvoerder van de zesdeklasser Pays des Cassel én Paris Saint-Germain-supporter, was na de nederlaag tegen 'zijn' Paris Saint-Germain vol lof over Kylian Mbappé (die vijf keer scoorde) en Neymar.

PSG-opponent prijst 'coole' Mbappé en Neymar na avond vol souvenirs
© Pro Shots
Pays de Cassel
Pays de Cassel
0 - 7
PSG
PSG

Zmijak beleefde ondanks de ruime bekernederlaag de avond van zijn leven, blikt hij terug in Le Parisien. Als aanvoerder van Pays de Cassel ging hij voor de historische wedstrijd van de amateurclub in gesprek met Mbappé, die bij afwezigheid van Marquinhos aanvoerder was bij PSG. De Frans international deed Zmijak direct een belofte.

Mbappé gaf aan dat zijn collega-captain zijn wedstrijdshirt zou krijgen. 'Hij deed daar niet moeilijk over en hield zich aan zijn woord. Hoe hij is, kwam ook overeen met het beeld dat ik al van hem had. Mbappé is aardig, cool en relaxed. En hij presteert geweldig', aldus Zmijak, die al voor de bekerwedstrijd aangaf niet goed te weten hoe hij Mbappé zou aanpakken op het veld.

Alexis Zmijak loopt samen met Kylian Mbappé van het veld, met het wedstrijdshirt van de PSG-ster.
© Pro Shots
Alexis Zmijak loopt samen met Kylian Mbappé van het veld, met het wedstrijdshirt van de PSG-ster.

De aanvoerder van de amateurploeg pikte ook een souvenir op bij Neymar, die in de rust toegesproken werd door trainer Christophe Galtier. 'Hij bood mijn dochter ook nog een jack aan omdat hij geen shirts meer over had. Neymar was ook gewoon heel cool, ook al werd hij op social media bekritiseerd vanwege zijn gedrag tijdens de wedstrijd. Neymar gaf zijn twee shirts weg en nam alle tijd voor handtekeningen.'

'Marquinhos haalde nog een shirt van Renato Sanches voor een van onze spelers die nog geen PSG-shirt had gekregen', aldus Zmijak, die naar eigen zeggen berichten ontving van mensen die (tevergeefs) meer dan 3000 euro boden voor het shirt van Mbappé. De aanvoerder van Pays de Cassel zit zondag weer op de tribune van Parc des Princes voor het thuisduel van PSG met Stade Reims.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.