PSG maakt einde aan lijdensweg met eerste goal en punten

Reacties

Paris Saint-Germain heeft via een zeer late treffer van Julian Draxler de eerste punten in het nieuwe seizoen gepakt. Opnieuw speelde de regerend landskampioen een zeer moeizame wedstrijd, waarin de focus op eerherstel lag. Woensdagavond was er tegen FC Metz van eerherstel echter geen sprake.

PSG maakt einde aan lijdensweg met eerste goal en punten
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Metz
Metz

Het gepromoveerde Lens verraste PSG in de eerste speelronde al door met 1-0 te winnen, vervolgens ging het in de kraker tegen Olympique Marseille ook mis voor de Parijzenaren (0-1). Tegen FC Metz ging het team van Thomas Tuchel op zoek naar de eerste punten van het seizoen, maar enkele supersterren konden niet bijdragen aan de wedstrijd.

Kylian Mbappé zat vanwege het coronavirus nog in quarantaine, terwijl Neymar een schorsing uitzat. Hij was één van de vijf spelers die rood kreeg tijdens de slotfase van het duel met Marseille. Tijdens de wedstrijd tegen FC Metz kwam de tuchtcommissie van de Franse competitieorganisatie met de straf voor Neymar, die ook de volgende competitiewedstrijd van PSG moet missen.

Tuchel deed tegen FC Metz een beroep op sterspelers als Ángel Di María, Mauro Icardi en Draxler, daarnaast keerde Marquinhos terug in de basisopstelling. Hij vormde een defensie met onder anderen Mitchel Bakker, die zijn derde competitiewedstrijd speelde. Voor de Nederlander zat het duel er in de 63ste minuut op, toen hij bij een 0-0 stand gewisseld werd.

Kort na die wissel ging het mis voor de thuisclub, Abdou Diallo kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Met elf man had PSG al moeite om te scoren, met tien man leken de hoofstedelingen het ook niet voor elkaar te krijgen. Pas in de derde minuut van de extra tijd kwam PSG er eindelijk doorheen, Draxler kopte raak uit de rebound. Dat de goal überhaupt nog viel in Parijs, was een klein wonder. PSG stond immers met negen man op het veld, toen Juan Bernat geblesseerd uitviel in de slotfase.

De goal van Draxler was pas de eerste van PSG in het nieuwe seizoen, de club had 273 minuten nodig om het net te vinden. Nooit eerder in de historie van het Franse voetbal had een regerend landskampioen zolang nodig om tot scoren te komen in het seizoen na de titel.

De roep om de terugkeer van Mbappé wordt zodoende steeds luider, het is de vraag of hij al inzetbaar is als PSG het in de komende speelronde opneemt tegen OGC Nice. Die wedstrijd staat immers komende zondag al op de planning.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.