PSG krijgt miljoenenboete van UEFA, Feyenoord gewaarschuwd

Reacties

De UEFA heeft met acht Europese topclubs een miljoenenschikking getroffen naar aanleiding van het overtreden van de financiële afspraken. Ook Feyenoord was en is onderwerp van onderzoek.

PSG krijgt miljoenenboete van UEFA, Feyenoord gewaarschuwd
© Pro Shots

De financiële commissie van de UEFA heeft vrijdag de conclusies gedeeld over het Europese seizoen 2021/22, waarbij ook werd gekeken naar de vier jaren ervoor. Acht clubs hebben niet voldaan aan het break-even-principe.

De vier Italiaanse clubs (AC Milan, Internazionale, Juventus en AS Roma), twee Franse clubs (Olympique Marseille en Paris Saint-Germain) en een Turkse club (Besiktas) kregen daarom een schikking, waarbij de bedragen lopen van twee naar 65 miljoen euro.

Club Totale boete Onvoorwaardelijk deel
AS Monaco (FRA) 2 miljoen 0,3 miljoen
Olympique Marseille (FRA) 2 miljoen 0,3 miljoen
Besiktas (TUR) 4 miljoen 0,6 miljoen
AC Milan (ITA) 15 miljoen 2,0 miljoen
Juventus (ITA) 23 miljoen 3,5 miljoen
Internazionale (ITA) 26 miljoen 4,0 miljoen
AS Roma (ITA) 35 miljoen 5,0 miljoen
Paris Saint-Germain (FRA) 65 miljoen 10,0 miljoen

Ook werd met extra aandacht gekeken naar Feyenoord. Net als voor onder andere Chelsea, Borussia Dortmund, Barcelona en Manchester City concludeerde de UEFA dat de Rotterdamse club technisch heeft voldaan aan het break-even-principe met dank aan de noodmaatregelen vanwege de corona-crisis.

Er volgt wel een waarschuwing voor Feyenoord. Vanaf het boekjaar 2023 kunnen die corona-uitzonderingen niet meer worden gebruikt. 'Deze clubs is gevraagd meer financiële informatie te geven en zullen de komende periode extra worden gemonitord', aldus de verklaring van de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.