PSG heeft eindelijk weer eens goed nieuws te melden aan zijn aanhang

Reacties

Marquinhos nadert het einde van zijn tiende seizoen bij Paris Saint-Germain en zijn achtste landstitel in Frankrijk. Het verveelt de Braziliaan nog niet: vrijdag heeft hij zijn contract in het Parc des Princes verlengd tot medio 2028. Daarmee blijft hij jagen op het breken van een clubrecord.

PSG heeft eindelijk weer eens goed nieuws te melden aan zijn aanhang
© Pro Shots

De 29-jarige Marquinhos kwam tien jaar geleden over van AS Roma en speelde tot dusver 405 officiële wedstrijden voor PSG. Slechts twee spelers hebben meer duels achter zijn naam staan: ploeggenoot Marco Verratti (413) en de inmiddels 65-jarige Jean-Marc Pilorget (436). Dat laatstgenoemde zijn record gaat verliezen, lijkt een kwestie van tijd te zijn.

'Dit was een gemakkelijke beslissing, zowel voor mij als voor de club', zegt Marquinhos, de aanvoerder van het elftal dat zondagavond bij Auxerre kampioen zou kunnen worden. 'Het was duidelijk dat beide partijen dezelfde kant op wilden. Ik heb nooit aan iets anders gedacht en ben heel blij met dit nieuwe contract.' Volgens L'Équipe gaat Marquinhos 14,5 miljoen euro bruto per jaar verdienen.

Met de contractverlenging van de aanvoerder heeft PSG eindelijk weer eens goed nieuws te melden aan zijn supporters. Ondanks de naderende landstitel is het al een tijdje erg onrustig bij PSG, dat zijn missie om de Champions League te winnen opnieuw zag mislukken. Vooral Lionel Messi en Neymar liggen onder vuur; Marquinhos is wel erg populair bij de supporters.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.