PSG haalt opgelucht adem na pijnlijke blunder van UEFA

Reacties

Het onderzoek van de UEFA naar de financiële situatie van Paris Saint-Germain wordt toch niet heropend. De Franse topclub is met succes in beroep gegaan bij het Internationaal Sportgerechtshof CAS. De UEFA blijkt niet aan de eigen regels te hebben voldaan.

PSG haalt opgelucht adem na pijnlijke blunder van UEFA

PSG ligt al jaren onder de loep bij de Europese voetbalbond in het kader van Financial Fair Play. Niet geheel onterecht, bleek eerder uit nieuwe publicaties van Football Leaks. FIFA-voorzitter Gianni Infantino zou er hoogstpersoonlijk voor hebben gezorgd dat de door Qatar Sports Investments overgenomen club net als Manchester City niet werd uitgesloten van Europees voetbal wegens het overtreden van de financiële regelgeving.

Door de miljoenentransfers van onder anderen Neymar (225 miljoen euro, zomer 2017) en Kylian Mbappé (180 miljoen euro, vorige zomer) was het torenhoge uitgavenpatroon van PSG opnieuw voer voor discussie. De UEFA vond aanvankelijk niets verdachts en rondde het onderzoek af. In oktober vorig jaar bleek dat de voetbalbond het onderzoek toch weer had heropend. PSG ging daartegen in beroep.

In een verklaring van het CAS is nu te lezen dat de UEFA bij het heropenen van het onderzoek de eigen regels niet heeft gevolgd. In juni werd namelijk al besloten om toch weer in de financiële cijfers van PSG te duiken. Die beslissing had binnen tien dagen formeel gemaakt moeten worden, maar dat gebeurde pas op 19 september 2018. Het CAS oordeelde daardoor dat de beslissing van de UEFA moet worden teruggedraaid.

PSG is daardoor even uit de zorgen over een onderzoek rond Financial Fair Play. Aan het einde van het huidige seizoen neemt de UEFA alle clubs weer onder de loep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.