'PSG gaat vol voor Frenkie de Jong en wil 75 miljoen euro betalen'

Reacties

Paris Saint-Germain is bereid de door Ajax verlangde transfersom van 75 miljoen euro voor Frenkie de Jong op tafel te leggen, zo bericht De Telegraaf.

'PSG gaat vol voor Frenkie de Jong en wil 75 miljoen euro betalen'

Donderdag bracht een delegatie van de Franse kampioen een bezoek aan Amsterdam om te onderhandelen over een zomerse transfer. Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax laat in de krant weten dat er van een definitief akkoord nog geen sprake is en dat er ook meer clubs interesse hebben.

Eerder in de week liet PSG-aanvaller Kylian Mbappé zich al lovend uit over De Jong, die hij dit najaar twee keer tegenkwam in de Nations League. 'Om eerlijk te zijn, hij is welkom in Parijs', zei de aanvaller in gesprek met France Football. 'Ik heb een woordje met hem gewisseld, omdat hij erg veel voor ons zou kunnen betekenen. De keuze is nu aan hem.'

De afgelopen periode werd de 21-jarige De Jong ook herhaaldelijk in verband gebracht met Manchester City en Barcelona. Zijn contract bij Ajax loopt in 2022 af. Eerder speelde De Jong voor Willem II, dat bij een transfer van de middenvelder flink gaat profiteren.

Records
Als De Jong voor 75 miljoen euro verkast, dan komt hij binnen op de gedeelde zeventiende plaats op de lijst van duurste spelers aller tijden. De duurste Nederlander is Virgil van Dijk, die een klein jaar geleden voor ruim tachtig miljoen euro door Liverpool werd losgeweekt van Southampton.

Het record van de grootste uitgaande Eredivisie-transfer (Davinson Sánchez van Ajax naar Tottenham Hotspur in 2017 voor 45 miljoen euro) wordt in dat geval zelfs verpulverd.

Onlangs spraken we Frenkie de Jong in onze rubriek Buiten de Lijntjes.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.