PSG beschikt over twee genieën, maar weigert favorietenrol

Reacties

Volgens PSG-trainer Mauricio Pochettino betekent het uitschakelen van bekerhouder Bayern München niet dat de Parijzenaars nu de grote favoriet zijn in de Champions League. De Argentijnse coach is uiteraard wel zeer lovend over zijn ploeg.

PSG beschikt over twee genieën, maar weigert favorietenrol
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Door met slechts 0-1 te verliezen van Bayern München bereikte PSG voor de derde keer in de clubgeschiedenis de halve finale van de Champions League. Manchester City of Borussia Dortmund is daarin de opponent.

Na het uitschakelen van Barcelona veroverde PSG dus weer een mooie scalp, toch bleef Pochettino terughoudend. 'Nee, ik denk het niet', antwoordde hij op de vraag of zijn ploeg nu de favoriet is. 'We hebben beide tweeluiken verdiend gewonnen, dat wel. Maar er zijn nog genoeg kapers op de kust.' Ook een voorkeur voor een tegenstander in de halve finale wilde de de voormalige Spurs-manager niet uitspreken. 'Dat is niet aan ons.'

De wedkantoren ondersteunen Pochettino in zijn uitspraken, want daar is Manchester City de grootste favoriet. In de andere halve finale zal Chelsea het opnemen tegen Real Madrid of Liverpool. 

Neymar
Over zijn sterrenduo Kylian Mbappé en Neymar was Pochettino spraakzamer. De Braziliaan blonk uit, maar daar ging het de PSG-coach nu niet alleen om. 'Het is vooral belangrijk die twee genieën, met al hun individuele kwaliteiten, in teamverband te laten werken. En ze doen daarin uitstekend hun deel. Aan de bal zijn ze fantastisch, dat weten we. Maar ze verrichten ook arbeid zonder bal. En dat is voor ons de uitdaging.'

Ook gezaghebbende Franse media als L'Équipe en France Football zagen Neymar de show stelen. Beide media gaven hem een 8 als rapportcijfer. Idrissia Gueye was eveneens enorm waardevol, zo werd geanalyseerd. Ook de defensieve middenvelder kreeg twee keer een 8.

De Franse media benadrukken ook dat er nog werk aan de winkel is om het droomproject van PSG tot voltooiing te brengen. PSG scoorde immers voor het eerst sinds oktober 2015 (0-0 tegen Real Madrid) niet in een thuisduel in het miljardenbal, een teken aan de wand.

En hoewel het spel van dinsdagavond geroemd wordt, wordt ook aangestipt dat het nóg beter en effectiever zal moeten om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de finale te halen. Vorig jaar bleek, uitgerekend Bayern, te sterk in de finale. In 1995 strandde PSG in de halve finale, AC Milan was toen met 3-0 te sterk. De Rossoneri verloren in de eindstrijd vervolgens van Ajax.

Een tuin van betovering, zo kopte L'Équipe dinsdag nog.
Een tuin van betovering, zo kopte L'Équipe dinsdag nog.
Woensdag werd Neymar op de cover gezet, met in tekst erbij: 'De hartenkreet', doelend op het juichen van Neymar met Leandro Paredes direct na het laatste fluitsignaal.
Woensdag werd Neymar op de cover gezet, met in tekst erbij: 'De hartenkreet', doelend op het juichen van Neymar met Leandro Paredes direct na het laatste fluitsignaal.
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.