PSG acht Barça en Real kansloos: 'Neymar blijft tweeduizend procent zeker'

Reacties

Nasser Al-Khelaïfi heeft als president van Paris Saint-Germain zijn achterban gerustgesteld met een krachtig statement over zijn sterspelers. Een vertrek van Kylian Mbappé of Neymar is uitgesloten, zeker omdat er volgens de clubbaas helemaal geen problemen zijn met Financial Fair Play.

PSG acht Barça en Real kansloos: 'Neymar blijft tweeduizend procent zeker'

Er werden eind vorig jaar volop vraagtekens geplaatst bij de financiële positie van Paris Saint-Germain, onder meer door Der Spiegel en Mediapart. Om te voldoen aan de Financial Fair Play-regels zou de koploper van Frankrijk in 2019 nog een van zijn grote sterspelers moeten verkopen. Het aantrekken van Neymar (222 miljoen euro) en Mbappé (180 miljoen euro) had de financiën uit balans gebracht, waardoor er een tekort zou zijn van zo'n 195 miljoen euro aan inkomsten. PSG sprak de berichtgeving destijds tegen.

Al-Khelaïfi heeft het statement van toen in een nieuw interview met Le Parisien kracht bijgezet. Gevraagd naar de toekomst van Mbappé en Neymar antwoordde hij: 'Het is niet honderd procent zeker dat ze blijven, het is tweeduizend procent zeker. Ze blijven in Parijs. Veel media, zeker in Frankrijk, claimen dat we een van de twee moeten verkopen, maar ik wil hier bevestigen dat ze allebei blijven.'

Daar blijft het niet bij voor PSG. De bestuurder kondigde ook nieuwe versterkingen aan: 'Natuurlijk willen we inkopen, wel binnen de Financial Fair Play-structuur. Maar we hebben vertrouwen, we hebben de intentie om ons te versterken.'

Neymar wordt de laatste maanden opnieuw gelinkt aan een terugkeer naar Spanje. Waar in de zomer nog volop gesproken werd over de interesse van Real Madrid, gaat het recentelijk vaker over de mogelijkheden om terug te keren bij Barcelona. De linksbuiten verblijft momenteel in Brazilië om te werken aan zijn herstel. De 27-jarige Braziliaan staat sinds eind januari aan de kant met een voetblessure.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.