Brighton & Hove Albion heeft een belangrijk punt gepakt in de strijd om lijfsbehoud in de Premier League. Het uitvallen van Davy Pröpper betekende echter een flinker domper voor de Zuid-Engelsen.

Wolverhampton Wanderers
0 - 0
Brighton & Hove Albion

Brighton & Hove Albion leek zich halverwege het seizoen nog nergens zorgen over te maken. De ploeg van Chris Hughton stond begin december zelfs in het linkerrijtje van de ranglijst (tiende plaats), maar won na de 3-1 zege op Crystal Palace nog maar drie competitiewedstrijden. Brighton is gezakt naar de zeventiende plek van de ranglijst en degradatie uit de Premier League is een serieus gevaar, zéker gezien het resterende programma van The Seagulls. Brighton speelt dit seizoen nog tegen Tottenham Hotspur (uit), Newcastle United (thuis), Arsenal (uit) en Manchester City (thuis).

Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers hoopte Brighton in zijn strijd tegen degradatie wat aan het zelfvertrouwen te kunnen werken. Jürgen Locadia begon op de bank en Pröpper in de basis, maar de middenvelder moest de strijd al na tien minuten staken, vanwege een hamstringblessure. Met nog vier competitieduels te gaan valt niet uit te sluiten dat Pröpper zijn laatste wedstrijd van het seizoen, en mogelijk zelfs zijn laatste wedstrijd voor Brighton, al heeft gespeeld.

Zonder Pröpper moest Brighton zich vooral beperken tot verdedigen. Wolverhampton was in eigen huis de betere ploeg en de bezoekers maakten een zeer nerveuze indruk. Tot frustratie van de fans wist Wolverhampton in de eerste helft echter nauwelijks iets te creëren. Diogo Jota kwam nog het dichtst bij een goal, toen zijn inzet via de bovenkant van de lat achter het doel belandde.

Ook in de tweede helft was de grootste kans voor Jota. Opnieuw stuitte de Portugees op het aluminium: ditmaal kopte hij op aangeven van Raúl Jiménez op de paal. Uit de rebound die volgde zette Leander Dendoncker doelman Mathew Ryan aan het werk. Brighton had het moeilijk, maar hield stand en pakte het punt waar het vooraf voor zou hebben getekend. De ploeg van Chris Hughton heeft nu drie punten meer dan Cardiff City, dat zondag Liverpool ontvangt.

AFC Bournemouth
0 - 1
Fulham
Fulham

Nathan Aké stond tegenover Ryan Babel bij AFC Bournemouth - Fulham, terwijl Timothy Fosu-Mensah vanwege een blessure niet van de partij was bij de naar het Championship terugkerende bezoekers. Fosu-Mensah is deze week geopereerd aan zijn knie en mist het restant van het seizoen. Zonder de verdediger boekte Fulham zijn eerste uitzege van het seizoen, door een goal van Aleksandar Mitrovic. Hij werd acht minuten in de tweede helft neergehaald door Jack Simpson en benutte de strafschop die volgde zelf.

Huddersfield Town
1 - 2
Watford
Watford

Gerard Deulofeu was twee weken geleden de grote man bij Watford in de halve finale van het FA Cup-toernooi, op Wembley tegen Wolves. Deulofeu scoorde in dit duel tweemaal en vooral zijn eerste goal, een bekeken schot in de bovenhoek, was van grote schoonheid. In de competitiewedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Huddersfield Town scoorde Deulofeu weer met ontzettend veel gevoel. In de vijfde minuut hield de aanvaller even in, voordat hij de bal de verre hoek in stuurde.

Huddersfield, met Terence Kongolo in de basis en Juninho Bacuna op de bank, slaagde er niet in om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Negen minuten voor tijd maakte Deulofeu vervolgens zijn tweede van de middag: ditmaal was hij trefzeker uit een rebound, nadat de inzet van Abdoulaye Doucouré nog was gekeerd. Zo werd Deulofeu opnieuw de grote man bij Watford, dat in blessuretijd nog wel de 1-2 om de oren kreeg, via een rake kopbal van Karlan Grant. Watford-coach Javi Gracia liet Daryl Janmaat niet meedoen.

West Ham United
2 - 2
Leicester City

Na drie competitienederlagen op rij snakten de supporters van West Ham United naar een succesje in de thuiswedstrijd tegen Leicester City. De ploeg van Manuel Pellegrini kwam acht minuten voor rust ook op voorsprong, toen Michail Antonio uit een voorzet van Mark Noble raak kopte. Ben Chilwell werd bij dit kopduel afgetroefd, maar hij nam in de tweede helft revanche, door de assist op de gelijkmaker van Jamie Vardy te leveren. Voor Vardy betekende dit al zijn zevende Premier League-doelpunt sinds de komst van Brendan Rodgers als hoofdtrainer.

Dankzij twee wissels kwam West Ham acht minuten voor tijd opnieuw op voorsprong. Pedro Obiang schoot op de paal, waarna Lucas Pérez op de juiste plaats stond om de rebound binnen te werken. West Ham leek met dit doelpunt hard op weg naar de drie punten, maar in de blessuretijd werd het toch nog 2-2. Youri Tielemans stuurde met een heerlijke steekpass Harvey Barnes weg en hij zorgde met zijn eerste Premier League-doelpunt ooit voor Leicester voor een remise.