Pröpper steekt loftrompet over Veltman: 'Zijn CL-ervaring is belangrijk'

Reacties

Davy Pröpper gelooft dat Joël Veltman een grote kans heeft om te slagen bij Brighton & Hove Albion in de Premier League. De 29-jarige middenvelder bespreekt op de website van de Engelse club de komst van zijn landgenoot, die afgelopen zomer over kwam van Ajax en een contract voor drie jaar tekende.

Pröpper steekt loftrompet over Veltman: 'Zijn CL-ervaring is belangrijk'
© Pro Shots

'Hij brengt veel ervaring met zich mee en heeft veel prijzen gewonnen in Nederland, dus hij brengt ook een echte winnaarsmentaliteit met zich mee. Hij is heel goed aan de bal, maar als je doorbreekt bij Ajax is het logisch dat je technisch goed bent. Hij heeft daarnaast ook nog het vermogen om een duel aan te gaan. Wat dat betreft is hij ook een echte verdediger', zo luidt de loftrompet van Pröpper over zijn 28-jarige teamgenoot.

Veltman werd bij Ajax vier keer landskampioen, won twee keer de Johan Cruijff Schaal en één keer de KNVB-beker. Twee seizoenen geleden reikte hij met Ajax tot de halve finale van de Champions League. 'Dat hij in de Champions League heeft gespeeld is een groot voordeel. De intensiteit van de wedstrijden die hij twee seizoenen geleden met Ajax speelde, is te vergelijken met de wedstrijden in de Premier League', vindt Pröpper, die aangeeft dat de stap van de Eredivisie naar Engeland niet onderschat mag worden. 'Het is een heel grote stap, daarom is de Champions League-ervaring van Veltman zo belangrijk. Dat zijn geweldige wedstrijden om te spelen en die ervaring neemt hij nu mee naar Brighton.'

Met Veltman erbij hoopt Pröpper komend seizoen hoger te eindigen met Brighton dan de vijftiende plek van het afgelopen seizoen. 'We waren helemaal niet ver van de degradatiezone verwijderd. We hadden het niet verdiend om nog lager te eindigen, maar we hebben wel moeite gehad om punten te verzamelen. Het zou al veel helpen als we komend seizoen de gelijke spelen kunnen omturnen in overwinningen', verwijst Pröpper naar de veertien wedstrijden die in een gelijkspel eindigden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.