Pröpper en Locadia zien koerswijziging tegemoet met nieuwe coach

Reacties

Davy Pröpper en Jürgen Locadia weten wie hun nieuwe coach is. Brighton & Hove Albion maakte bekend dat de 43-jarige Graham Potter direct overkomt van Swansea City, dat bijna 3,5 miljoen euro ontvangt. 

Pröpper en Locadia zien koerswijziging tegemoet met nieuwe coach

Hoewel Brighton & Hove Albion zich met een zeventiende plek wist te handhaven in de Premier League werd manager Chris Hughton toch ontslagen. Zijn opvolger komt over uit het Championship. Potter was sinds vorig seizoen manager van Swansea City dat afgelopen voetbaljaargang tiende eindigde op het tweede niveau van Engeland.

'We geloven dat Graham perfect past bij onze club. We zijn verheugd te melden dat we ons verzekerd hebben van een van de meest veelbelovende jonge coaches van Engeland. Hij heeft een geweldige staat van dienst als het gaat om ontwikkeling van teams en spelers. Ook staat hij bekend om zijn attractieve speelstijl en grote teamspirit', aldus voorzitter Tony Bloom. Een koerswijziging lijkt zich daarmee aan te dienen aangezien Hughton niet bepaald bekend stond om attractiviteit en aanvallend voetbal.

Stuntploeg
Potter begon zijn trainerscarrière bij het Zweedse Östersunds, waarmee hij furore maakte door in 2017 de bekerfinale te winnen. Door die prestatie mocht het nietige Östersunds voorrondes van de Europa League spelen. Daar stuntte Potter met zijn ploeg door achtereenvolgens Galatasaray, Fola Esch en PAOK uit te schakelen en door te stoten naar de groepsfase van het Europese toernooi. In de poulefase verbaasde de formatie van Potter door tweede te eindigen in een poule met Athletic Bilbao, Zorya Luhansk en Hertha BSC. Pas in de knock-outfase werd de stuntploeg van Potter uitgeschakeld door Arsenal, waarvan in eigen huis nog werd gewonnen.

Potter tekent een contract voor vier jaar in Brighton, dat volgend seizoen aan het derde seizoen in de Premier League begint. Zoals gezegd werd de ploeg van Pröpper, Locadia en ook Alireza Jahanbakhsh afgelopen seizoen zeventiende. Twee seizoenen geleden eindigden The Seagulls vijftiende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.