Promovendus Sheffield verbreekt transferrecord voor de derde keer

Reacties

Zo bont als Aston Villa maakt Sheffield United het nog niet, maar desondanks heeft de promovendus zondag al voor de derde keer deze zomer het eigen transferrecord verbroken. De Franse spits Lys Mousset komt over van AFC Bournemouth.

Promovendus Sheffield verbreekt transferrecord voor de derde keer

Sheffield betaalt volgens Engelse media tien miljoen pond (ruim elf miljoen euro) voor Mousset, waardoor de 23-jarige aanvaller voorlopig de duurste aankoop in de clubhistorie is. De vraag is voor hoelang de voormalig jeugdinternational van Frankrijk die status behoudt, want eerder deze zomer gingen vleugelspits Callum Robinson (Preston North End) en middenvelder Luke Freeman (Queens Park Rangers) hem al voor met transfersommen van 7,8 en 5,6 miljoen euro.

Het oude clubrecord van Sheffield United stamde uit 2007, toen vijfvoudig international James Beattie voor vijf miljoen euro overkwam van Everton. Destijds was de club net gedegradeerd uit de Premier League. Sindsdien bivakkeerden The Blades zelfs vier seizoenen in de League One, maar manager Chris Wilder leidde de Engels kampioen van 1898 in razend tempo terug naar het hoogste niveau. Na de promotie in 2017 naar het Championship volgde nu de terugkeer in de Premier League.

En om mee te kunnen in de rat race op het hoogste niveau van Engeland zijn investeringen gevraagd, beseffen ze ook op Bramall Lane. Desondanks zijn de uitgaven op de transfermarkt tot nu toe evenwel bescheiden, zeker in vergelijking met het eveneens gepromoveerde Aston Villa. Dat spendeerde al meer dan 100 miljoen euro op de transfermarkt. Dat dat geen garantie voor succes is, bewees Fulham. Dat degradeerde vorig seizoen ondanks meer dan 110 miljoen aan nieuwe spelers.

Waar Fulham inzette op het aantrekken van dure krachten, trok Sheffield ook geld uit voor spelers die zich op lagere niveaus hebben bewezen. Freeman en Robinson hebben louter ervaring in het Championship en de League One, Mousset speelde voor Bournemouth wel al 58 keer in de Premier League (drie goals). De 36-jarige Phil Jagielka, die transfervrij overkwam van Everton, maakt dat met zijn 360 duels op het hoogste niveau ruimschoots goed. Ook voormalig toptalent Ravel Morrison krijgt een kans.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.