Promovendi in trek: uitverkochte huizen in Leeuwarden, Deventer en Nijmegen

Reacties

Of het feit dat SC Cambuur, Go Ahead Eagles en NEC terug zijn in de Eredivisie een beetje leeft in respectievelijk Leeuwarden, Deventer en Nijmegen? Nogal, ja. Zo'n twee maanden voor de start van het nieuwe seizoen zijn de seizoenkaarten van alledrie de promovendi helemaal uitverkocht.

Promovendi in trek: uitverkochte huizen in Leeuwarden, Deventer en Nijmegen
© Pro Shots

Cambuur werd afgelopen seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, Go Ahead eindigde als tweede, waarna NEC in de play-offs om promotie de sterkste bleek. Die drie ploegen promoveerden dus van het tweede naar het eerste niveau, zij vervangen degradanten VVV-Venlo, ADO Den Haag en FC Emmen. Dat het leeft in Leeuwaren, Deventer en Nijmegen, dat bleek wel uit de (spontane) festiviteiten die losbarstten na de respectievelijke promoties.

Het blijkt nu ook uit de kaartverkoop: bij Cambuur, Go Ahead én NEC zijn de seizoenkaarten volledig uitverkocht. De Friezen hadden 7.050 kaarten beschikbaar en melden dat die in recordtempo de deur uit zijn gegaan. In een eerder stadium meldde Go Ahead al dat het maximum (7.311) al was bereikt. Ook bij NEC zijn inmiddels alle beschikbare seizoenkaarten weg.

De Eredivisie begint op vrijdag 13 augustus met Go Ahead - SC Heerenveen. De eerste thuiswedstrijd van Cambuur is op zondag 15 augustus, tegen FC Groningen. NEC (dat het seizoen opent met een uitduel met Ajax) speelt op vrijdag 20 augustus voor het eerst thuis, dan komt PEC Zwolle naar De Goffert.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.