Promotiespecialist Nieuwpoort mag het weer gaan proberen

Reacties

Sven Nieuwpoort gaat weer een poging wagen om te promoveren in Nederland. De verdediger verlaat Keuken Kampioen Divisie-kampioen SC Cambuur en tekent een eenjarig contract bij Excelsior.

Promotiespecialist Nieuwpoort mag het weer gaan proberen
© Pro Shots

De 28-jarige Nieuwpoort speelde vorig seizoen lang niet alles voor SC Cambuur, dat uiteindelijk met vijftien punten voorsprong de titel pakte op het tweede niveau. De centrumverdediger met een verleden bij Ajax (jeugd), Almere City FC, Go Ahead Eagles en De Graafschap speelde slechts elf wedstrijden in de competitie. In de eerste speelronde was hij trefzeker tegen NEC.

Spelersprofiel

S. Nieuwpoort


Geboortedatum:
13 april 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Den Helder
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Excelsior

Nieuwpoort is met recht een promotiespecialist en dat hoopt hij ook naar Kralingen te brengen. 'Ik ben drie keer gepromoveerd en eigenlijk misschien wel vier keer met dat ene jaar bij SC Cambuur dat niet telde. Ik wil nog een keertje omhoog en ik proef aan alles dat Excelsior dat ook wil. Wat dat betreft liggen we denk ik volledig op één lijn.'

Het succes van Nieuwpoort in de Eerste Divisie begin in 2015/16, toen hij via de play-offs promoveerde met Go Ahead Eagles. Vervolgens lukte het hem ook met De Graafschap in het seizoen 2017/18 en vorig seizoen volgde dus het kampioenschap met SC Cambuur. Het jaar daarvoor stevende de formatie uit Leeuwarden af op de titel en dus promotie, maar het seizoen werd door de impact van de coronacrisis afgebroken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.