Promotiespecialist Brood moet NAC Breda voor degradatie behoeden

Reacties

Ruud Brood volgt Mitchell van der Gaag op als trainer van NAC Breda. De 56-jarige ex-prof zat zonder werk in het profvoetbal sinds zijn vertrek bij PSV in 2018, waar hij als assistent-trainer fungeerde.

Promotiespecialist Brood moet NAC Breda voor degradatie behoeden

Brood is een contract tot en met het einde van dit seizoen overeengekomen. Daarna wordt de samenwerking aan beide kanten geëvalueerd. Regillio Vrede wordt de rechterhand van Brood, waardoor de assistenten Rob Penders en  Maurice Verberne vertrekken uit de staf van het eerste.

NAC Breda staat voor de zware taak om rechtstreekse degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te ontlopen. Met nog acht speelrondes te gaan hebben de Brabanders een achterstand van acht punten op De Graafschap en FC Emmen. De volgende wedstrijd is VVV-Venlo-thuis op zondag 31 maart (aftrap 12.15 uur).

'Mijn liefde voor NAC heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken', zegt Brood op de clubsite van NAC Breda. 'Ik heb er voorheen met veel plezier gevoetbald en gewerkt. Op het moment dat de club aanklopte voelde ik dan ook direct dat ik het moest doen. Na gesprekken met de directie, aandeelhouders en rvc, zijn we tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is om op zeer korte termijn veranderingen door te voeren binnen de organisatie, met name op technisch vlak. Ik realiseer mij dat het een enorme uitdaging is, maar ik ben strijdbaar genoeg om er samen met Regillio en iedereen bij de club alles aan te doen om in de resterende wedstrijden alles uit de groep te halen wat er in zit.'

Laatste kans
Interim-directeur Nicole Edelenbos is blij dat de club zo snel heeft geschakeld na het vertrek van Van der Gaag. 'In onze ogen is hij in ieder geval voor de korte termijn de juiste man op de juiste plek. Daarnaast voegen we met Regillio nog wat extra vers bloed toe en bekijken we de mogelijkheden om nog een extra nieuwe assistent-trainer toe te voegen aan de technische staf. Wij hopen met alle wisselingen binnen de technische staf scherpte te krijgen en met energie en kracht de laatste wedstrijden in te gaan, waarin alles op alles moet worden gezet om de laatste kans die er ligt te grijpen.'

Brood was eerder als hoofdtrainer actief voor Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade en NEC. Met RKC promoveerde hij twee keer en ook met NEC was hij succesvol in de Eerste Divisie door in 2015 met overmacht kampioen te worden.

Als speler kwam Brood gedurende liefst acht seizoenen uit voor NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.