Promotiefeest zorgt voor kippenvel bij De Jong

Reacties

SC Cambuur-trainer Henk de Jong kan zijn geluk niet op na het binnenhalen van de officieuze promotie. Het feest na afloop van het duel met Helmond Sport was ook in coronatijd promotiewaardig.

Promotiefeest zorgt voor kippenvel bij De Jong
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
4 - 1
Helmond Sport
Helmond Sport

'Dit is de mooiste dag uit mijn trainersloopbaan', sprak De Jong zich uit na de wedstrijd. 'Dat we als volksclub dit geflikt hebben in een seizoen met lege tribunes is enorm knap. Ik ben zo trots op de jongens.'

Heel even leek het een zure avond te worden voor SC Cambuur en zijn supporters, die massaal naar het stadion waren gekomen om buiten de poorten hun club te steunen. Helmond Sport kwam brutaal op voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de gelijkmaker van topscorer Robert Mühren kon er alsnog vuurwerk worden afgestoken. 'De steun van supporters was schitterend, overweldigend', aldus De Jong 'Ik heb er kippenvel van. Na een tijdje heb ik ze wel gevraagd naar huis te gaan. Dat hebben ze netjes gedaan. Maar die vreugde zat zo diep, dit was voor niemand tegen te houden. Voor ons niet en de gemeente niet. Na vorig seizoen zaten de emoties zo ontzettend diep. Dit voelt als gerechtigheid.'

Die gevoelens van onrecht kwamen er ook uit bij de spelersgroep na het laatste fluitsignaal. Toen Erik Schouten na de wedstrijd zijn zegje wilde doen voor de camera, kwamen diverse spelers op hem af om een feestje te vieren. Daar bleef het niet bij: enkele spelers riepen hard het woord justice: gerechtigheid. 'We weten allemaal hoe het gelopen is vorig jaar. Je probeert dat het hele jaar weg te houden, maar je merkt dat het er toch uitkomt nu', verklaarde Schouten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.