Promotiedroom van zowel RKC als Go Ahead springlevend na eerste duel

Het eerste duel tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles in de play-offs om een Eredivisie-ticket is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Zodoende kan de return van dinsdag 18.30 uur nog alle kanten op.

RKC Waalwijk
0 - 0
Go Ahead Eagles

Beide Keuken Kampioen Divisie-ploegen bouwden in de play-offs aan hun promotiedroom. RKC schakelde eerst NEC uit en velde vervolgens het vonnis over Eredivisionist Excelsior. Go Ahead mocht een rondje overslaan en kwam in het tweeluik met FC Den Bosch als winnaar uit de strijd.

In Waalwijk was de thuisploeg dreigender in het eerste bedrijf. Al in de tweede minuut haalde goalie Hobie Verhulst opgelucht adem na een scrimmage en na een kleine twintig minuten hield de doelman Darren Maatsen van scoren af. Ook op een pegel van Paul Quasten had de doelman van Go Ahead een antwoord.

De allergrootste kans van het duel was ook voor Maatsen. In de 34ste minuut omspeelde hij Verhulst, maar raakte hij de bal niet lekker en zo kon Go Ahead-verdediger Gino Bosz zijn zachte inzet van de lijn schieten. Een minuut daarna scoorde Maatsen wel, maar werd zijn treffer terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Omdat aan beide kanten penaltyclaims niet werden gehonoreerd, werd er niet gescoord in de eerste helft.

Na rust probeerden de ploegen het wel, maar sloop de vermoeidheid in de benen. Bovendien was duidelijk dat de ploegen met een return te gaan niet te veel risico wilden lopen. Zo eindigde ook het matige tweede bedrijf zonder treffers, al moest Quasten daar in de slotfase nog wel een bal van de doellijn voor halen. Aan de andere kant baalde Kevin Vermeulen van zijn poging die over ging.

Door het 0-0 gelijkspel is voor beide teams de Eredivisie nog binnen handbereik. Als RKC erin slaagt het uitduel te overleven, keren de Waalwijkers voor het eerst sinds 2014 terug op het hoogste niveau. Kowet was in 2017 voor het laatst actief in de Eredivisie.