Promotie naar Jupiler League blijft gelden

Reacties

Het plotselinge bericht dat de verplichte promotie van de Tweede Divisie naar de Jupiler League van de baan is, zorgde voor onrust en onduidelijkheid bij de clubs in beide afdelingen. Volgens de KNVB is er niets aan de hand.

Promotie naar Jupiler League blijft gelden

'De promotie/degradatieregeling blijft gewoon van kracht', aldus woordvoerder Chris van Nijnatten. In januari zal de KNVB om de tafel gaan met de clubs die volgens de ranglijst kansrijk zijn voor promotie. De voorwaarden waaraan bij promotie naar de Jupiler League moeten worden voldaan, zullen dan aan de orde komen. Daarbij gaat het om zaken als de financiële huishouding, het aantal contractspelers, de accommodatie en de speeldag.

Een aantal Tweede Divisie-clubs liet herhaaldelijk weten niet te willen promoveren naar de Jupiler League, maar er zijn ook clubs die de mogelijkheid wel degelijk serieus willen onderzoeken. 'De evaluatie is onderdeel van het terug-naar-de-tekentafel-verhaal', verduidelijkt Van Nijnatten. 'De promotieregeling blijft van kracht, we willen alleen goed in kaart brengen waar de eventuele problemen liggen en zien hoe we daarmee om moeten gaan. Niet te rigide vasthouden aan voorwaarden.'

De voor dit seizoen afgesproken promotie/degradatieregeling wijkt niet af van de regeling die afgelopen seizoen gold en houdt in dat de kampioen van de Tweede Divisie promoveert naar de Jupiler League en dat de nummer laatst van de Jupiler League afdaalt naar de Tweede Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.