Promes weer van cruciaal belang voor Spartak

Reacties

Quincy Promes was zondagmiddag opnieuw belangrijk voor Spartak Moskou. In het duel met subtopper Ufa (1-3 winst) maakte de 25-jarige Nederlander alweer zijn negende goal in achttien competitiewedstrijden voor de Russische koploper.

Promes weer van cruciaal belang voor Spartak

Door zijn treffer vanaf de stip (de 0-2 in de 56e minuut) stijgt Promes naar de tweede plaats op de Russische topscorerslijst. Hij deelt deze positie met Zenit Sint-Petersburg-spits Artem Dzyuba. Fedor Smolov wist in het huidige seizoen het vaakst het net te vinden. De middenvelder annex aanvaller van Krasnodar staat op elf treffers in veertien duels.

Promes leverde in de slotfase van het duel van zondag ook nog een assist voor de 1-3 van Lorenzo Melgarejo. De Nederlandse aanvaller was afgelopen maandag ook al enorm belangrijk voor Spartak. In het duel met laagvlieger FC Orenburg maakte hij in de 95ste minuut de winnende treffer (3-2).

Door de overwinning van de lijstaanvoerder blijft het verschil met nummer twee Zenit acht punten. Nummer drie CSKA Moskou gaat om 15.30 uur op bezoek bij Krasnodar en kan het gat verkleinen tot zes punten.  Na deze speelronde zijn er nog acht duels te spelen in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.