Promes moet het doen zonder Ziyech: 'Ik mis mijn maatje'

Reacties

Ajax-aanvaller Quincy Promes zit bepaald niet in de beste fase van zijn carrière, al was hij tegen PEC Zwolle zaterdagavond weer eens goed voor een goal én een behoorlijk goede wedstrijd. Na afloop van de simpele zege besprak hij zijn vormdip en het gemis van zijn kameraad Hakim Ziyech.

Promes moet het doen zonder Ziyech: 'Ik mis mijn maatje'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Op de avond dat Ajax met 4-0 won van PEC Zwolle ging het na het laatste fluitsignaal voor een groot deel over Klaas Jan Huntelaar, die aankondigde dat hij na dit seizoen gaat stoppen als voetballer. Veel minder in de spotlights stond het feit dat de Amsterdammers zich (nadat de eerste drie duels van december werden verloren) enigszins revancheerden. Dat gebeurde wel degelijk, iets waar trainer Erik ten Hag uiteraard tevreden mee was.

Na afloop van de zege loofde hij zijn spelers. 'Er zat ontzettend veel energie in, dus complimenten aan de ploeg en hoe ze deze wedstrijd zijn aangegaan. We hebben heel snel de goals gemaakt, dat was prima. In de fase waarin we nu zitten - december, met grote en kleine klachten én nog een aantal wedstrijden te gaan - hebben we ook een goede selectie nodig', zo sprak hij tegenover FOX Sports.

Iets eerder verscheen ook Promes voor de camera. Hij ging in op zijn vormdip. 'Ik krijg genoeg minuten, maar de laatste tijd vooral vanaf de bank. Dat is heel teleurstellend voor mezelf, want iedereen weet dat ik basisspeler wil zijn. Telkens als er een kans komt, moet ik 'm pakken. Nou, vandaag mocht ik starten en was ik meteen belangrijk', zo grijnsde hij bij FOX. Of hij dit seizoen simpelweg minder goed speelt dan vorig jaar? 'Dat is het niet. Ik ben dezelfde Quincy Promes, mensen verwachten veel van me. Maar ik moet er wel in staan, dan kan ik laten zien wat ik kan.'

Ook het gemis van de vertrokken Ziyech (met wie Promes een geweldige klik had) wilde hij niet als excuus opvoeren. 'Dat ik hem mis, is duidelijk. Natuurlijk mis ik m'n maatje. Maar ook zonder hem wil ik basisspeler zijn en belangrijk zijn voor de club. Of ik mijn oude vorm weer ga halen? Tuurlijk. Ik maak me geen zorgen. Jullie wel, een beetje veel', lachte Promes om de kritiek. 'Ik maak me niet zo druk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.