Promes laat Willem II-thuis schieten en blijft hoogst onzeker voor CL-kraker

Reacties

Ajax moet het vrijdagavond in het thuisduel met Willem II doen zonder Quincy Promes. Of de aanvaller in het cruciale Champions League-duel met Valencia dinsdag wél inzetbaar is, is dan ook zeer de vraag.

Promes laat Willem II-thuis schieten en blijft hoogst onzeker voor CL-kraker
© Pro Shots

Promes moest zondagmiddag tijdens het uitduel met FC Twente (2-5 winst) al in de eerste helft naar de kant met een kwetsuur. De Amsterdammers hebben nu bekendgemaakt dat die spierblessure aan het onderbeen hem tegen Willem II hoe dan ook aan de kant houdt. Over het duel met Valencia doet de club geen uitspraken, maar: 'De komende dagen wordt meer duidelijkheid verwacht over zijn inzetbaarheid in de volgende wedstrijden.'

Promes is dit seizoen van levensbelang voor Ajax. In de competitie scoorde hij tien keer in vijftien wedstrijden, in vijf groepsduels in de Champions League was hij al goed voor vier goals. Zijn blessure betekent een nieuwe aanvallende domper voor Ajax, want ook David Neres (tot de winterstop) en Zakaria Labyad (tot ergens in het nieuwe kalenderjaar) zijn geblesseerd weggevallen.

Het lijkt zeker dat Noa Lang vrijdagavond dus wederom een kans krijgt bij Ajax. De jonge aanvaller debuteerde dit weekend in de basis van de Amsterdammers, om vervolgens direct een hattrick voor zijn rekening te nemen. Of hij dinsdag ook moet opdraven, blijft dus nog even de vraag. Ajax heeft tegen Valencia minimaal een punt nodig om zich op eigen kracht te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League, anders is het afhankelijk van puntenverlies van Chelsea, dat thuis speelt tegen de al uitgeschakelde hekkensluiter Lille.

'Tandem Ziyech-Promes is de specialiteit van het huis bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.