Ajax slaat toe met Promes

Reacties

Vijf jaar na zijn vertrek bij FC Twente staat Quincy Promes aan de vooravond van een terugkeer in de Eredivisie. De 27-jarige aanvaller wordt op dit moment gekeurd bij Ajax, waar hij als tiener enkele jaren in de jeugdopleiding speelde, en zal vervolgens een handtekening zetten onder zijn contract.

Ajax slaat toe met Promes

Promes heeft alles wat Ajax zoekt: ervaring in de Champions League, international, al avonturen in het buitenland meegemaakt en de Amsterdammer is een speler die doorbrak onder de huidige trainer van de landskampioen: Erik ten Hag. Die zei recentelijk tegenover VI al dat de voormalig speler van Go Ahead Eagles bij Ajax zou passen. 'Natuurlijk heeft Quincy het Ajax-DNA.'

Promes tekende vorig jaar nog bij Sevilla, dat hem voor twintig miljoen euro overnam van Spartak Moskou. Hoewel de Oranje-international nog een vierjarig contract in Andalusië heeft, liet hij onlangs tegenover VI al doorschemeren dat dat ook niet alles zegt. Afgelopen seizoen liet de inmiddels ontslagen trainer Pablo Machín hem immers veelvuldig als wingback spelen.

'Quincy Promes is een geweldige aanwinst voor Ajax'

'De club is ervan op de hoogte dat ik niet nog een seizoen in zo'n verdedigende rol wil spelen. In voetbal weet je nooit iets zeker. Het is nu afwachten wat er gebeurt. Er wordt een nieuwe trainer aangesteld en met hem zal ik in gesprek moeten over hoe hij mijn positie ziet.' Inmiddels is Julen Lopetegui, voormalig bondscoach van Spanje en afgelopen seizoen ontslagen bij Real Madrid, aangesteld als trainer van Sevilla.

Het eerste seizoen van Promes bij Sevilla was mede door zijn defensievere rol zijn minst productieve in jaren. Zijn teller bleef op vijf treffers steken in alle competities. In Rusland was de 38-voudig international juist een van de makkelijkst scorende spelers met 66 goals voor Spartak in 135 duels. In zijn tot nu toe enige seizoen in de Eredivisie bij Twente, de jaargang 2013/14, scoorde Promes elf keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.