'Project Neymar draait op volle toeren: PSG mag drie Barça-spelers kiezen'

Reacties

Over de toekomst van Neymar is het laatste woord voorlopig nog niet geschreven. De laatste berichten zijn dat Barcelona hem toch echt terug wil halen, en dat de Catalanen daarvoor liefst drie spelers richting Paris Saint-Germain willen sturen.

'Project Neymar draait op volle toeren: PSG mag drie Barça-spelers kiezen'

Het gonst al tijden van de geruchten rondom de Braziliaanse ster. Het feit dat hij niet tevreden is bij PSG is al lang een publiek geheim, daar kwam vorige maand het nieuws overheen dat hij zou azen op een rentree naar Camp Nou. Daar vormde hij tussen 2013 en 2017 een gevreesd aanvalstrio met Lionel Messi en Luis Suárez. Barça zou op zijn beurt niet echt op een reünie zitten te wachten, maar desondanks verzuimde Neymar (hoewel nu geblesseerd) zich begin deze week te melden bij de voorbereidingsstart in Parijs.

Ondertussen komt er maar geen einde aan de Barcelona/Neymar-geruchten, BILD komt nu met een opmerkelijke update. Het Duitse medium meldt dat de Catalanen een bod hebben uitgebracht dat niet bestaat uit getallen, maar enkel uit spelers. PSG mag uit het viertal Ousmane Dembélé (in wie Bayern München ook interesse zou hebben), Philippe Coutinho, Samuel Umtiti en Nelson Semedo namelijk liefst drie spelers kiezen die de omgekeerde weg bewandelen. Met andere woorden: PSG kan Neymar ruilen tegen een min of meer zelf samen te stellen trio van Barça.

Dat nieuws volgt op een eerder bericht van de Spaanse sportkrant Diario AS. Daarin valt te lezen dat Real Madrid de komst van Neymar inmiddels uit het hoofd heeft gezet. Hij zou recent nog als droomaankoop hebben gegolden, maar dat stempel is nu op zijn PSG-ploeggenoot Kylian Mbappé geplakt. En dat terwijl Real toch eigenlijk wordt gezien als een van de weinige andere clubs die de Braziliaan en PSG van elkaar kunnen verlossen. Barcelona-icoon Xavi liet zich ondertussen ook uit over een Catalaanse homecoming van Neymar. 'Dat zou geweldig zijn, maar ik zie het niet zo makkelijk gebeuren.'

En dus gaat het circus nog even door, al komt er op korte termijn mogelijk wat meer duidelijkheid. Het Braziliaanse medium Universo Online meldt dat Neymar later op de vrijdag in eigen land een interview zal geven bij televisie-programma Aqui na Band. Daarin zou hij niet alleen gaan spreken over de zware beschuldigingen van verkrachting aan zijn adres, maar ook zijn blessure én zijn toekomst. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

'Logisch dat de serieuze Tuchel klaar is met het gedoe rondom Neymar'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.