Problemen in Tweede Bundesliga: team moet twee weken in quarantaine

Reacties

Dynamo Dresden zal volgende week geen acte de presence geven bij de hervatting van de Tweede Bundesliga. Zaterdag is bekend geworden dat twee spelers positief hebben getest op COVID-19, waardoor de hele selectie plus stafleden twee weken in quarantaine moeten.

Problemen in Tweede Bundesliga: team moet twee weken in quarantaine
© Pro Shots

De beslissing is genomen door de lokale gezondheidsinstanties in Dresden. De tests, de derde die de spelers en stafleden moesten ondergaan, zijn vrijdag uitgevoerd.

'We staan in nauw contact met de gezondheidsinstanties en met de Deutsche Fussball Liga, zodat we samen de volgende stappen kunnen bepalen', aldus Ralf Minge, de sportief directeur, in een verklaring van Dynamo Dresden. 'Feit is dat we de komende veertien dagen niet kunnen trainen of aan wedstrijden deel kunnen nemen.'

Dynamo Dresden, de hekkensluiter op het tweede niveau in Duitsland, zou volgende week zondag hebben moeten aantreden tegen Hannover 96. Een dag eerder wordt de Bundesliga hervat. Bondskanselier Angela Merkel gaf deze week haar toestemming aan het plan van de Deutsche Fussball Liga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.