Pro Piacenza alsnog uit de competitie gezet na 20-0 nederlaag

Reacties

Wat Pro Piacenza zondag wilde voorkomen, is maandag alsnog gebeurd. De ploeg is uit de Serie C gehaald. Zondag begon die ploeg met zeven jeugdspelers aan het competitieduel met Cuneo en verloor met liefst 20-0.

Pro Piacenza alsnog uit de competitie gezet na 20-0 nederlaag

Met zeven spelers, het minimale aantal waarmee een wedstrijd kan worden begonnen, reisde Pro Piacenza zondag af naar Cuneo. Het was een laatste poging om de club te behouden in de Italiaanse Serie C. Er waren namelijk al meerdere wedstrijden van die ploeg omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag. Een 19-jarige fysiotherapeut werd aangewezen als coach. Hij zag zijn ploeg met 20-0 onderuit gaan na een 16-0 ruststand.

De goede bedoelingen van het zevental spelers ten spijt is Pro Piacenza nu alsnog uit de competitie genomen. 'Dit is de best mogelijke beslissing die gemaakt kon worden', laat Francesco Ghirelli, president van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) weten. 'Pro Piacenza heeft de kans gekregen om dit te vermijden, maar heeft die kans niet gegrepen. Deze beslissing zat er vroeg of laat aan te komen.'

De uitsluiting is allemaal het gevolg van de financiële problemen waarmee de club kampt. Eind december ging de spelersgroep massaal in staking, omdat de salarissen al maandenlang niet uitbetaald waren. De vertrokken spelersgroep spande een rechtszaak aan tegen Pro Piacenza en eisen dat de club failliet verklaard wordt. Als de inboedel wordt verkocht maken de spelers nog kans om via de curator een deel hun salarissen te krijgen.

Helaas voor Cuneo moet die ploeg weer zeventien goals inleveren. De 20-0 overwinning is omgezet in een reguliere 3-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.