Privileges ondenkbaar bij FC Groningen: 'Je moet je eigen naar de klote lopen'

Reacties

FC Groningen boekte zaterdag zijn zevende overwinning in eigen huis in negen wedstrijden. Vitesse ging met gebogen hoofd van het veld door een rake strafschop van Ramon Lundqvist in het eerste kwartier (1-0). Hoofdtrainer Danny Buijs toonde zich na afloop blij met het resultaat, maar minder met het spel.

Privileges ondenkbaar bij FC Groningen: 'Je moet je eigen naar de klote lopen'
© Pro Shots

'Het hoeft niet mooi, maar we hadden vanavond een paar momenten van prima voetbal', sprak Buijs na de zege bij FOX Sports. Toch moest de trainer toegeven dat het niveau van FC Groningen soms te ver wegzakte.

Dat had ook te maken met de formatie die hij het veld in stuurde. Zo ruimde Buijs voorin een plek in voor Romano Postema, die de lege plek innam die Kaj Sierhuis achterliet na zijn transfer in januari. 'Je kunt in een aantal duels zien dat hij nog wat slimmigheidjes mist. Hij speelde tot een halfjaar geleden natuurlijk ook nog gewoon bij FC Groningen Onder-17. In dit soort duels ontdek je die slimmigheidjes.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na rust verving Buijs zijn aanvaller door een ander nieuw gezicht: Daishawn Redan. Die wordt sinds de winterstop gehuurd van Hertha BSC. De jonge spits kon zich niet alleen focussen op de aanval en had ook instructies meegekregen actief mee te verdedigen. 'Er wordt op een gegeven moment ook wat anders gevraagd, je moet je eigen naar de klote lopen om het team te helpen', vatte Buijs het bondig samen.

'Dat kost heel veel energie, maar dat zal hij toch moeten doen. Want dat hebben we nodig', aldus de trainer van FC Groningen. Zijn aanvoerder Mike te Wierik zei voor de camera van FOX Sports tevreden te zijn met het geleverde werk. FC Groningen verdiende dan misschien niet de schoonheidsprijs, maar dat hoeft ook niet altijd, zei Te Wierik.

'Dan maar een keer op deze manier. We waren vanavond soms te slordig, en ook in de tweede helft konden we de bal voorin niet echt vasthouden. Maar dan maar een keer zo, door te overleven. Met 1-0 winnen is prima en Vitesse heeft vanavond niet veel uitgespeelde kansen gehad', had Te Wierik gezien.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.