'Prinz Poldi' weet van geen ophouden en gaat door tot zijn veertigste

Reacties

Lukas Podolski mag dan 37 jaar zijn en is inmiddels volwaardig ondernemer, de aanvaller heeft in en om Keulen zo'n twintig dönerzaken, maar Prinz Poldi vindt ook voetballen nog altijd hartstikke leuk. Podolski plakt er niet één maar doodleuk twee jaar aan vast bij Górnik Zabrze.

'Prinz Poldi' weet van geen ophouden en gaat door tot zijn veertigste
© Pro Shots

Dat is een club die veel voor hem betekent: Podolski maakte furore op vooral het WK 2006 als speler van de nationale ploeg van Duitsland, maar is geboren in Polen. Górnik is de club die hij als jongetje een warm hart toedroeg, en waar hij nu voor het tweede seizoen actief is. Podolski voert bovendien het assistklassement van de Ekstraklasa aan.

De ultieme manier voor Podolski om zijn loopbaan af te sluiten zou een landstitel met zijn club zijn. Górnik heeft er veertien op zijn palmares staan, maar de laatste dateert alweer uit 1988. Ook dit seizoen zit de titel er niet in. Er zijn nog twee wedstrijden en Górnik staat zesde.

Met deze verbintenis verbindt Podolski, die over enkele weken 38 wordt, zich tot zijn veertigste aan de club van zijn jeugd. Een romantische afsluiting van een carrière die hem voerde langs onder meer FC Köln, Bayern München, Arsenal, Internazionale, Galatasaray en Vissel Kobe. Ook kwam hij 130 keer voor Duitsland uit. Met 49 goals moet hij enkel Miroslav Klose en Gerd Müller voor zich laten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ł. Podolski
Meer over Ł. Podolski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.