Waarom de VAR in de elfde minuut in Enschede niet ingreep

Reacties

De arbitrale beslissing in de elfde minuut bij FC Twente - FC Groningen schreeuwde om een uitleg. Want waarom werd na lang beraad met de VAR een streep gezet door de treffer van FC Twente?

Waarom de VAR in de elfde minuut in Enschede niet ingreep
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Scheidsrechter Sander van der Eijk keurde vrijdag in eerste instantie de treffer van Vaclav Cerny af na het vlagsignaal van zijn assistent. In Zeist keek de VAR mee naar die beslissing, waarbij gebruik kon worden gemaakt van nieuwe, nauwkeurigere technologie met virtuele lijnen. In het geval van een duidelijke fout dient de VAR in te grijpen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van der Eijk hoorde in zijn oortje in Zeist al dat het een 'heel scherpe' situatie was. De arbiter besefte meteen dat het enige tijd zou duren voordat beide ploegen én de toeschouwers het verlossende woord zouden horen. 

'Er is in totaal een foutmarge van tien centimeter', gaf Van der Eijk bij FOX Sports uitleg. 'We hebben met zijn allen afgesproken dat als beide lijnen elkaar raken dat het dan too close to call is, letterlijk en figuurlijk. En dan blijft de beslissing op het veld leidend en grijpt de VAR niet in.' Het eerste vlagsignaal was daarmee doorslaggevend om de treffer niet goed te keuren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.