Tottenham Hotspur heeft voor het eerst sinds 8 november weer eens een uitzege geboekt in de Premier League. De ploeg van José Mourinho had weinig moeite met hekkensluiter Sheffield United.

Sheffield United
1 - 3
Tottenham Hotspur

Op bezoek bij Crystal Palace, Liverpool én Wolverhampton Wanderers gaf Tottenham punten weg in de slotfase. De Londenaren moesten daarom pas op de plaats maken in de titelrace, maar de topper tussen Liverpool en Manchester United bood de formatie van Mourinho een ideale kans om wat in te lopen. Dan moest er wel gewonnen worden in Sheffield.

Dat bleek geen probleem voor Spurs. Al na vijf minuten namen de bezoekers de leiding via Serge Aurier, die een hoekschop van Heung-Min Son bij de eerste paal binnenkopte: 0-1. Niet veel later was de Zuid-Koreaan zelf ook dicht bij een treffer, maar hij raakte het aluminium. Toch zat Tottenham op rozen door die vroege goal, Sheffield heeft de punten immers extreem hard nodig.

Spurs hield zonder grote problemen stand en maakte op slag van rust de 0-2. Pierre-Emile Højbjerg bediende Harry Kane en die haalde van buiten het strafschopgebied secuur uit. Het was alweer zijn twaalfde Premier League-doelpunt van het seizoen. Kane gaf ook al elf assists, alleen Robert Lewandowski was deze jaargang vaker direct betrokken bij een treffer.

Tegenover die indrukwekkende cijfers van superduo Kane en Son staken de statistieken van Steven Bergwijn schril af. Na zeventien Premier League-speelronden stond hij nog altijd op nul doelpunten en nul assists. In de tweede helft kwam de Oranje-internatinoal eindelijk van die hatelijke nul af: hij verzorgde de assist bij het doelpunt van Tanguy Ndombélé, die de bal schitterend over doelman Aaron Ramsdale heen in de verre hoek lepelde.

David McGoldrick deed tussendoor nog wel iets terug namens Sheffield met een rake kopbal, maar het was te weinig voor de thuisploeg, die alweer zijn zestiende Premier League-nederlaag leed. Tottenham blijft door de overwinning in het spoor van de koplopers.