Primeur Ter Stegen helpt Barça op weg bij 'tandarts' Getafe

Reacties

Barcelona heeft de lastige uitwedstrijd tegen Getafe tot een goed einde gebracht. Een primeur voor doelman Marc-André ter Stegen was de basis voor het succes.

Primeur Ter Stegen helpt Barça op weg bij 'tandarts' Getafe
Getafe
Getafe
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Het midweekse succes in Camp Nou tegen Villarreal was een voorzichtig teken van herstel. Het uitvallen van Lionel Messi was wel een domper op de ontluikende Catalaanse feestvreugde, zeker vanwege de daaropvolgende boodschap dat de Argentijn voorlopig door fysieke ongemakken het stroeve Barcelona-spel niet van impulsen kan voorzien.

Want het juist op vreemde bodem dit seizoen worstelende Barcelona kon weinig overtuigende cijfers overleggen met betrekking tot uitduels zonder Messi. Van de laatste veertien competitiewedstrijden zonder de ster werden er slechts zes gewonnen naast zes nederlagen.

Bovendien wachtte een bezoek aan Getafe, dat sinds maart op eigen veld geen nederlaag meer had geïncasseerd. 'Op bezoek bij de tandarts zonder Messi', luidde een onheilspellende kop van een voorbeschouwing.

Er werden in Coliseum Alfonso Pérez zeker in de eerste helft wel gaatjes in de vorm van kansen voor Getafe geconstateerd, maar de echte pijn bleef achterwege voor Barcelona. Ter Stegen speelde daarin een hoofdrol. De Duitse goalie voorkwam in de 21ste minuut met onder andere een zeer knappe redding op de inzet van Ángel Rodríguez een achterstand. Maar ook aanvallend bood de doelman uitkomst.

Ter Stegen reageerde kort voor rust attent bij een dieptepass van Getafe, die hij ver buiten zijn eigen strafschopgebied onschadelijk maakte. Vervolgens stuurde hij vanaf de eigen helft Luis Suárez weg met een meesterlijke pass. De Uruguayaan deed met een lobje wat hij eerder na een pass van Frenkie de Jong nog had nagelaten: scoren. Ter Stegen werd zo de eerste Barcelona-keeper die deze eeuw in La Liga een assist had.

De bijzondere openingstreffer was een welkom resultaat van een moeizame eerste helft van Barcelona, dat kort na rust een helpende hand werd geboden door Ter Stegens-collega David Soria. De Getafe-doelman kon een schot van Carles Peréz maar half keren, waarna linksback Júnior Firpo attent reageerde en zijn eerste goal voor Barcelona maakte.

De marge bood de noodzakelijke lucht voor de gasten om zonder al te veel problemen de eerste zege op vreemde bodem van het seizoen veilig te stellen. De tweede gele kaart voor Clément Lenglet in de 82ste minuut was daarvoor geen spelbreker. Barcelona, dat naast Messi ook Ansu Fati en Ousmane Dembélé miste tegen Getafe, omzeilde ook met tien man onder de rook van Madrid een lastige klip. Door de zege houdt de Catalaanse grootmacht de aansluiting bij de top van La Liga.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.