Olympique Marseille komt maar niet uit de problemen. Ondanks een goal van Kevin Strootman, zijn eerste in Franse dienst, eindigde ook de uitwedstrijd bij Saint-Étienne in een flinke teleurstelling.

Saint-Étienne
2 - 1
Olympique Marseille

Marseille is een ploeg met grote zorgen. De Zuid-Fransen hebben sinds 25 november geen wedstrijd meer gewonnen en werden al uitgeschakeld in de Europa League, de Coupe de la Ligue én de Coupe de France. Hoofdtrainer Rudi Garcia staat hevig onder druk en slaakte dan ook een zucht van opluchting toen Strootman, de middenvelder die hij in de zomer voor veel geld ophaalde bij AS Roma, op bezoek bij Saint-Étienne de 0-1 maakte.

Het eerste doelpunt van Strootman in dienst van Marseille (in zijn 21ste wedstrijd) was fraai. De middenvelder rende in de zestiende minuut het strafschopgebied in en stond op de juiste plaats om een teruggetrokken voorzet van Florian Thauvin hard binnen te koppen. Marseille nam deze voorsprong mee naar de rust en was zo goed op weg naar een welkom succesje. In de tweede helft ging het echter toch weer mis.

Wahbi Khazri deed Strootman en co veel pijn, met twee doelpunten. Eerst benutte hij een kwartier na rust een strafschop en vervolgens zette Khazri Saint-Étienne kort voor tijd ook op een 2-1 voorsprong, door op de rand van het strafschopgebied kiezelhard raak te schieten. Marseille vond geen manier meer om zich nog terug te vechten en heeft nu negen officiële wedstrijden op rij niet gewonnen. De vraag is hoelang Garcia nog het vertrouwen krijgt.

Monaco
Monaco
1 - 1
Nice
Nice

Het duel tussen AS Monaco en Nice stond vooral in het teken van de ontmoeting tussen coaches Thierry Henry en Patrick Vieira. De twee speelden in het verleden met veel succes samen bij Arsenal én de Franse nationale ploeg, maar moesten hun vriendschap woensdagavond even vergeten. Zowel Monaco als Nice heeft de punten immers hard nodig, zij het om verschillende redenen. Waar Nice hoopt op Europees voetbal, daar vecht Monaco tegen degradatie.

Met een gelijkspel schieten Henry en Vieira dus niet veel op. Vieira kon in Monaco nog wel als eerste juichen, toen Allan Saint-Maximin de score opende, maar het humeur van de coach veranderde toen Ihsan Sacko kort voor rust een directe rode kaart kreeg. Met een man meer wist Monaco de score in de tweede helft terug in evenwicht te brengen: Benoit Badiashile kopte raak uit een hoekschop.

Monaco hoopte hierna op meer, maar mocht nog van geluk spreken dat het niet op een achterstand kwam. Een klein kwartier voor tijd kreeg het tiental van Nice immers een strafschop toegewezen. Diego Benaglio keerde de inzet van Allan Saint-Maximin en groeide zo uit tot de held van Monaco. Radamel Falcao nam die status vlak voor tijd bijna nog over, maar omdat hij op de paal schoot, gingen Henry en Vieira in evenwicht uit elkaar.

Voor Henry is het bijzonder vervelend dat Guingamp met 2-1 wist te winnen van Stade Rennes. De hekkensluiter van de Ligue 1 heeft nu nog maar één punt minder dan Monaco, dat nog altijd voorlaatste staat.

Toulouse
Toulouse
2 - 2
Olympique Lyonnais

Kenny Tete en Memphis Depay hadden allebei een basisplaats bij Olympique Lyon, dat afgelopen vrijdag al gelijkspeelde tegen Stade Reims en nu weer punten liet liggen. Na de 2-0 achterstand bij Toulouse zal een punt ditmaal echter wel wat beter voelen. Jimmy Durmaz scoorde twee keer voor de thuisploeg. De middenvelder opende in de eerste helft de score met een verwoestend schot uit een afgeslagen hoekschop en verdubbelde in de tweede helft de marge, door een penalty binnen te werken.

Na het tweede doelpunt van Durmaz deed Lyon snel iets terug. Nabil Fekir bereikte met een steekpass mede-invaller Moussa Dembélé en hij faalde oog in oog met Toulouse-doelman Baptista Reynet niet in de afronding. Lyon ging hierna op zoek naar meer en vond de gelijkmaker drie minuten voor tijd, toen Fekir een vrije trap schitterend over de muur en in het doel draaide. Daarmee redde de middenvelder een punt voor zijn ploeg.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}