Primeur Luckassen en domper Kompany bij bekerzege Anderlecht

Reacties

Anderlecht heeft zich donderdagavond hersteld van de nederlaag tegen Oostende van zondag. In het toernooi om de Croky Cup schakelde de club Royal Excel Moeskroen uit. Derrick Luckassen zorgde voor een persoonlijk hoogtepunt door zijn eerste goal in dienst van Anderlecht te maken, terwijl Vincent Kompany juist een domper te verwerken kreeg.

Primeur Luckassen en domper Kompany bij bekerzege Anderlecht
© Pro Shots
Royal Excel Moeskroen
Royal Excel Moeskroen
2 - 3
Anderlecht
Anderlecht

Sinds de entree van Frank Vercauteren als vervanger van Kompany als eindverantwoordelijke krabbelde het compleet weggezakte Anderlecht op. Zijn eerste zes duels leverden twaalf punten op, waardoor de Brusselse formatie weer de blik omhoog kon richten. Aan de reeks van acht duels zonder nederlaag kwam zondag bij Oostende een einde (3-2).

Tegen Moeskroen herstelde Anderlecht zich dus, al kwamen de bezoekers nog wel op achterstand via voormalig NAC Breda-speler Stipe Perica. Naast Luckassen stond Philippe Sandler in de basis, Michel Vlap zat op de bank. Kemar Roofe zorgde kort na de 1-0 echter al voor de gelijkmaker en was de aangever bij de 1-2 van Jérémy Doku.

Na rust kreeg Anderlecht wel een tik te verwerken toen Kompany er met een blessure af moest. De veteraan leek opnieuw last te hebben van zijn hamstring. Tegen Oostende maakte de verdediger juist zijn rentree na wekenlang blessureleed. Nu ligt hij er mogelijk weer een tijdje uit. Vlak na de wissel van Kompany sloeg Anderlecht wel weer toe. Verdediger Luckassen, gehuurd van PSV, baande zich een weg door de defensie van Moeskroen en verschalkte keeper Vaso Vasic met een wippertje. Voor de Nederlander was het zijn eerste goal in dienst van Anderlecht.

Invaller Cedric Omoigui maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar de zege van de gasten kwam niet in gevaar. Roofe miste in de extra tijd zelfs nog een strafschop om er 2-4 van te maken. Zo bereikte Anderlecht mede dankzij Luckassen de kwartfinale van het Belgische bekertoernooi. Komende zondag krijgt de ploeg in de competitie bezoek van Charleroi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.