VVV-Venlo heeft zaterdag diep moeten buigen voor het uiterst efficiënte Vitesse, dat daardoor een clubrecord vestigde en de nieuwe nummer drie van Nederland is.

VVV-Venlo
0 - 4
Vitesse
Vitesse

Na de eerste helft van het duel met VVV was al duidelijk dat Leonid Slutsky qua seizoenstart zijn Vitesse-voorganger Ronald Koeman naar de kroon zou gaan steken. De huidige Oranje-bondscoach had in het seizoen 2000/01 met de oogst van 22 punten na tien duels een clubrecord gevestigd. Zijn Russische collega kon een voor Vitesse ongekend totaal van 23 punten na de eerste tien wedstrijden na 45 minuten al nauwelijks meer ontgaan.

Nota bene Bryan Linssen toonde zich daarbij de beul voor VVV. De aanvaller brak na bijna een half uur op aangeven van Armando Obispo de ban. Het was voor hem een bijzondere treffer aangezien hij van alle Eredivisie-clubs alleen tegen zijn oude club nog niet had gescoord. Linssen deed VVV vijf minuten later weer pijn, met dit keer Nouha Dicko als aangever.

In de 43ste minuut maakte Riechedly Bazoer met een droog schot van afstand het Arnhemse karwei al voor rust af. De grote marge was een hard gelag voor VVV, dat weliswaar meer aanspraak maakte op een doelpunt maar keihard door het efficiënte Vitesse met de neus op de feiten werd gedrukt.

Dat gebeurde kort na rust andermaal. Na een uittrap van Vitesse-doelman Remko Pasveer kon Dicko ondanks twee VVV-verdedigers alleen door. Oog in oog met VVV-keeper Thorsten Kirschbaum bleef de Malinees koel: 0-4.

Door de overwinning heeft Vitesse aan de eerste tien duels het historische aantal van 23 punten overgehouden. De Arnhemmers profiteerden bovendien van de misstap van AZ, dat door het verlies tegen Heerenveen de derde plaats moest over doen aan Slutsky en co.