Primeur kan Ødegaard gestolen worden: 'Zelden zo down geweest'

Martin Ødegaard werd na het kwalificatieduel met Roemenië overladen met lof voor zijn spel. Het kon de uitblinkende Noorse aanvallende middenvelder gestolen worden.

Ødegaard was vrijdag de grote man bij Noorwegen. De aanvallende middenvelder, wiens toekomst na zijn verblijf bij Vitesse nog ongewis is, was de grote uitblinker in het EK-kwalificatieduel met Roemenië (2-2). Dat onderstreepte hij met zijn beslissende rol in de openingstreffer van Tarik Elyounoussi én zijn doelpunt in de zeventigste minuut.

'Het doelpunt was een droom die uitkwam', zei Ødegaard na afloop tegen de Noorse televisiezender TV2. Het was immers zijn eerste treffer als Noors international. Ondanks deze primeur was er na de wedstrijd geen lach op zijn gezicht te ontwaren.

Twee goals van Claudiu Keseru, waarvan één diep in blessuretijd, verpestten zijn humeur compleet. 'Ik ben zelden zo down geweest. Ik had het idee dat we goed bezig waren en dan gebeurt er precies hetzelfde als vorige keer', verwees Ødegaard naar het vorige EK-kwalificatieduel, waarin Noorwegen tegen Zweden in de slotfase ook een 2-0 voorsprong uit handen gaf. 'We zijn misschien te afwachtend. We moeten het beter doen, we kunnen dit ons niet twee wedstrijden op rij laten overkomen.'