Primeur in Nederland: Johan Cruijff Schaal live te zien op TikTok

Reacties

ESPN gaat de strijd om de Johan Cruijff Schaal naast de reguliere kanalen ook live uitzenden op YouTube en TikTok.

Primeur in Nederland: Johan Cruijff Schaal live te zien op TikTok
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

Komende zaterdag strijden landskampioen Ajax en TOTO KNVB-bekerwinnaar PSV om de eerste prijs van het seizoen. De wedstrijd, die om 20.00 uur begint, is net als de vorige jaren live te zien op ESPN en FOX.

ESPN heeft daar dit seizoen echter twee kanalen aan toegevoegd: het duel om de Johan Cruijff Schaal wordt ook live uitgezonden op YouTube, waar zogenaamde creators een eigen voor- en nabeschouwing houden.

Daarnaast zorgt de zender voor een primeur door de wedstrijd live te streamen op TikTok. Om dat mogelijk te maken is er een extra regisseur en extra cameraploeg ingeschakeld die verticaal filmen, zodat kijkers vanaf hun telefoon een volledig overzicht van de wedstrijd hebben. Kijkers op tv en YouTube merken daar niets van, aangezien daar de reguliere camera's gebruikt worden, zo benadrukt ESPN.

De tv-uitzending op ESPN begint zaterdag om 19.00 uur. Milan van Dongen is de presentator en Kenneth Perez, Kees Kwakman en Marciano Vink verzorgen de analyse. Hans Kraay Jr. doet de interviews en Mark van Rijswijk is de commentator.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.