Prijzen voor Mühren, Bakayoko, Olij en Lukkien tijdens KKD-gala

Reacties

Verschillende spelers en trainer Dick Lukkien van FC Emmen zijn donderdag in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de gouden kampioensschilden in de Keuken Kampioen Divisie. Bondscoach Louis van Gaal reikte tijdens een gala de prijzen uit aan de winnaars.

Prijzen voor Mühren, Bakayoko, Olij en Lukkien tijdens KKD-gala
© Pro Shots

Beste speler
De prijs voor beste speler ging net als vorig jaar naar Robert Mühren, die een groot aandeel had in de promotie van FC Volendam naar de Eredivisie. De 32-jarige aanvaller keerde dit seizoen terug bij de club waar hij doorbrak. Mühren scoorde liefst 29 keer en leverde twaalf assists. 'Jij kan het in de Eredivisie ook', liet Van Gaal weten aan Mühren. Ook Thijs Dallinga (Excelsior), Patrick Pflücke (Roda JC Kerkrade), Joey Sleegers (FC Eindhoven) en Rui Mendes (FC Emmen) waren genomineerd voor de prijs.

Beste talent
Johan Bakayoko won de prijs voor beste talent van het afgelopen seizoen. De achttienjarige aanvaller scoorde zeventien keer en leverde twaalf assists bij Jong PSV en liet bij de verkiezing Max de Waal (Jong Ajax), Sem Steijn (ADO Den Haag) en Benjamin Bouchouari (Roda JC Kerkrade) achter zich. Bakayoko verwacht komend seizoen de kans te krijgen in het eerste van PSV. 'Dat lijkt me wel', zei hij donderdag. 'Er zijn veel goede spelers bij 1 en het is wat anders, maar ik ben er klaar voor.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beste keeper
Nick Olij van NAC Breda werd onderscheiden als beste keeper van het afgelopen seizoen. De doelman hield veertien keer de nul. Stijn van Gassel (Excelsior), Michael Brouwer (FC Emmen) en Nigel Bertrams (FC Eindhoven) grepen naast de prijs. 'Vorig jaar werd ik genomineerd en won Jay Gorter dikverdiend', vertelde Olij, die zijn prijs opdroeg aan voormalig ploeggenoot Ralf Seuntjens. De aanvaller maakte donderdag bekend dat er een tumor bij hem is ontdekt. 'Deze is voor jou, vriend', zei Olij...

Beste trainer
De trainer van kampioen Emmen won de prijs voor beste trainer, maar kon die niet zelf ophalen. Lukkien was ziek en was daardoor afwezig tijdens de uitreiking in Den Bosch. Leden van de technische staf van Emmen namen de prijs in ontvangst. 'Dick gunt ons dit ook. We hebben knetterhard gewerkt met elkaar. Na een moeilijke start ging het na de winter uitstekend', zei assistent-trainer Casper Goedkoop. Lukkien troefde Maarten Martens (Jong AZ), John Heitinga (Jong Ajax) en Rob Penders (FC Eindhoven) af.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.