'Premier League roert zich bij Saoedische miljoenendeal Newcastle'

Reacties

In de Premier League zijn flinke zorgen over de invloeden van Saoedi-Arabië. Rondom de naderende transfer van Allan Saint-Maximin (26) naar Al Ahli is er door diverse clubs aan de bel getrokken. Newcastle United zou namelijk vanwege dubbele belangen de prijs hebben kunnen opdrijven.

'Premier League roert zich bij Saoedische miljoenendeal Newcastle'
© Pro Shots

Bijna 38 miljoen euro moet de Saoedisiche club overmaken naar de Tyneside om Saint-Maximin los te weken. Een bedrag dat zou zijn opgevoerd, omdat beide clubs dezelfde meerderheidsaandeelhouder hebben: het Saoedische Public Investment Fund (PIF). Omdat de marktwaarde drastisch overschreden is, hebben clubs zich nu geroerd. Dat meldt The Athletic.

In Engeland zien clubs de transfersom als kunstmatige kapitaalinjectie voor Newcastle United, die de regels van Financial Fairplay zou omzeilen. De clubs zouden willen dat de achtergronden rondom de transfer onderzocht worden. Newcastle United is op zijn beurt weer heel kalm onder de situatie. De club, komend seizoen actief in de Champions League, zou juridische garanties hebben dat de transfersom gerechtvaardigd is.

PIF beschikt heeft behalve Newcastle United ook een meerderheidsbelang in de Saoedische clubs Al-Ahli, Al-Ittihad, Al-Hilal en Al-Nassr. Bij dat kwartet aan clubs heeft de investeringsgroep 75 procent van de aandelen. Volgens de Premier League-clubs kunnen er daardoor onevenredige bedragen aan Newcastle United betaald worden, zoals voor Saint-Maximin.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.