Premier League Quiz: met deze teams won Liverpool in het hol van de leeuw

Reacties

Manchester United en Liverpool streden in het verleden vaak genoeg om de Engelse titel, komende zaterdag is de tweede plaats de inzet van de kraker op Old Trafford. In de thuishaven van The Red Devils is het doorgaans lastig winnen voor The Reds. Een quiz over de ploegen die dat wel voor elkaar kregen.

Premier League Quiz: met deze teams won Liverpool in het hol van de leeuw

Heel even leek Crystal Palace afgelopen maandag de helpende hand toe te reiken door tegen United op een 2-0 voorsprong te komen, maar de ploeg van manager José Mourinho realiseerde een knappe comeback (2-3) en verdedigt zaterdag (aftrap 13.30 uur) op eigen veld dus de tweede plaats tegen de rivaal uit Liverpool.

Dat is een geruststellend vooruitzicht voor de thuisfans. In het Theatre of Dreams won United tien van de laatste dertien confrontaties in de Premier League. De uitzonderingen op die regel: de editie van afgelopen seizoen, toen het 1-1 werd, en de ruime zeges van Liverpool in de seizoenen 2013/14 (0-3) en 2008/09 (1-4).

Over die laatste twee duels gaat deze quiz. Want welke spelers waren van de partij bij de laatste twee keren dat Liverpool het hol van de leeuw verliet met een zege? We willen niet alleen de basisspelers, maar ook de invallers en de bankzitters van jullie weten. Hun positie, rugnummer en nationaliteit geven we alvast weg. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: per ploeg zijn eerst de elf bassispelers en dan de zeven bankzitters weergegeven. Spelers met een pijltje zijn gewisseld. Spelers met een sterretje achter hun naam hebben gescoord. De afkortingen van de posities: GK = keeper, RB = rechtsback, DM = verdedigende middenvelder, CF = centrumspits, enz. enz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.