Premier League Quiz: de Nederlanders met de meeste duels

Reacties

Na zijn droomdebuut in het FA Cup-toernooi tegen Everton kan Virgil van Dijk zondag in de topper tegen Manchester City ook zijn eerste Premier League-minuten maken voor Liverpool. Een quiz over de Nederlanders in de elite-afdeling van Engeland.

Premier League Quiz: de Nederlanders met de meeste duels

Sinds de oprichting van het competitieformat in het seizoen 1992/93 weten Nederlandse voetballers de Premier League goed te vinden. Neem alleen al de huidige jaargang. Met 25 spelers is Nederland na Spanje (30) en Frankrijk (26) hofleverancier wat het aantal buitenlanders betreft. Ook op bijvoorbeeld de topscorerslijst aller tijden zijn enkele landgenoten terug te vinden.

Om al die Nederlanders te raden zou wat te ver gaan, daarom beperken we ons voor deze quiz tot de spelers die minstens vijftig wedstrijden in de Premier League hebben gespeeld. Dat zijn er in totaal 47, van wie 11 momenteel nog actief zijn in de competitie. Wij geven per speler alvast de periode, club(s) en het aantal duels en goals weg, het is aan jullie te raden wie zij zijn. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.