Premier League niet meer de belangrijkste competitie voor City

Reacties

Pep Guardiola erkent dat de Premier League voor Manchester City niet meer de belangrijkste competitie is. De Spanjaard kan met zijn ploeg immers nog twee prijzen winnen: de FA Cup en de Champions League. 

Premier League niet meer de belangrijkste competitie voor City
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Daarmee kan het toch nog steeds een heel aardig seizoen worden voor Guardiola en zijn mannen, ook al is Liverpool kampioen sinds City afgelopen donderdag met 2-1 verloor op bezoek bij Chelsea. Drie dagen na die nederlaag was een 2-0 zege op bezoek bij Newcastle United goed voor een plek bij de laatste vier in het FA Cup-toernooi en in augustus vervolgt City de Champions League met de return tegen Real Madrid in de achtste finale.

Guardiola erkende dat de belangen zijn verschoven voor zijn ploeg. 'Na de nederlaag in Londen tegen Chelsea vinden we het natuurlijk lastiger om in de Premier League de focus te behouden', zei de Spaanse manager tegen de BBC. 'We spelen nog voor kwalificatie voor de Champions League (al is City waarschijnlijk uitgesloten van deelname, red.). Het is nog niet zeker, maar we zijn dicht bij. We hebben nog twee overwinningen nodig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat City in de halve finale van de FA Cup staat en nog volop meedoet in de Champions League na de 2-1 zege van eind februari op bezoek Real, verandert het nodige. Guardiola zou de FA Cup namelijk maar al te graag prolongeren. 'Het is altijd een geweldige prijs om te winnen, het is een bonus voor ons', zei de manager bij Sky Sports. 'Maar we kunnen nog twee competities winnen. En deze titel winnen is de beste voorbereiding op Madrid.'

Penaltytrauma
City lijkt ook eindelijk te hebben afgerekend met het penaltytrauma dat de club lang parten speelde. Dit seizoen misten Sergio Agüero, Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan en Raheem Sterling allemaal al vanaf elf meter, maar Kevin De Bruyne staat na zijn rake penalty tegen Newcastle op drie uit drie. 'Hopelijk kan hij dit niveau vasthouden, want we hebben er dit seizoen al vijf of zes gemist. Dat is veel te veel', aldus Guardiola.

Met de Belgische spelmaker als vaste penaltynemer hoopt de Spanjaard dat de problemen vanaf de stip voorbij zijn. 'Er zijn genoeg wedstrijden geweest waarin we daardoor punten morsten, nu neemt Kevin de verantwoordelijkheid. We hebben er drie van de vier benut sinds de herstart (Riyad Mahrez scoorde ook één keer, red.). Het is belangrijk voor ons dat hij met zijn zelfvertrouwen blijft proberen om ze te maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.