Premier League lonkt voor gewilde Zeefuik

Reacties

Deyovaisio Zeefuik heeft de clubs voor het uitkiezen. Voor de 22-jarige rechtsback van FC Groningen is veel buitenlandse interesse, hetzelfde geldt overigens voor ploeggenoot Azor Matusiwa.

Premier League lonkt voor gewilde Zeefuik
© Pro Shots

Zeefuik was in de zomer van 2019 al dicht bij een vertrek, maar bleef in Groningen en speelde een ijzersterk seizoen. Nu hij komende zomer zijn laatste contractjaar ingaat, is het moment gekomen voor een transfer. 'Voor Deyo is al lange tijd veel interesse en dat begint ook steeds concreter te worden', vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. 'Die belangstelling komt voornamelijk uit Frankrijk, Engeland en Duitsland.'

In Frankrijk wordt Stade Reims al enige tijd genoemd als mogelijke bestemming voor Zeefuik, in dat geval zou hij herenigd worden met Kaj Sierhuis, die afgelopen winter de stap van Groningen naar de nummer vijf van de Ligue 1. Nu lijkt ook Southampton een optie. The Saints zijn op zoek naar een nieuwe rechtsback nu het contract van Cedric Soares afloopt en Kyle Walker-Peters terugkeert naar Tottenham Hotspur. Een stap naar de Premier League zou financieel niet onaantrekkelijk zijn voor Zeefuik.

Matusiwa
Ook Matusiwa zou de stap naar het buitenland kunnen maken. Hij kan na zijn eerste seizoen bij Groningen uitstekende data overleggen op het gebied van tackles en intercepties. Die specialiteit maakt hem een interessante optie voor buitenlandse clubs, met name in Frankrijk is hij populair. Fledderus is echter niet van plan om de 22-jarige middenvelder zomaar te laten gaan.

'Azor heeft een contract dat nog drie jaar doorloopt en hij heeft zich afgelopen seizoen bij ons heel goed ontwikkeld. We hebben heel bewust een vierjarige overeenkomst met hem getekend afgelopen zomer en denken dat hij zich bij Groningen nog prima kan ontwikkelen. Iedereen heeft een prijs natuurlijk, maar het is een andere situatie dan bij Deyo', aldus Fledderus.

Diemers
Ondertussen probeert Groningen de selectie op zijn beurt ook te versterken. De onderhandelingen met Fortuna Sittard over Mark Diemers zijn al enige tijd gaande, de middenvelder zelf ziet een overgang naar Groningen in ieder geval wel zitten. Diemers wil graag in Nederland blijven nu hij net vader is geworden. Daarnaast is De Trots van het Noorden nog op zoek naar een spits, voor die positie is de achttienjarige Romano Postema, die onlangs een nieuwe verbintenis tekende, momenteel de enige optie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer D. Zeefuik
Meer over D. Zeefuik
Meer A. Matusiwa
Meer over A. Matusiwa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.