Premier League krijgt volgend seizoen ook de VAR

Reacties

De videoarbiter doet volgend seizoen ook zijn intrede in de Premier League. De clubs hebben donderdag ingestemd met de invoering in de zomer van 2019.

Premier League krijgt volgend seizoen ook de VAR

Op basis van de ervaringen in de strijd om de League Cup en de FA Cup werd gesproken over het introduceren van de VAR in de Premier League. Ook ontwikkelingen in het buitenland kwamen aan bod. De betrokken partijen toonden zich daarna voorstander van de videoarbiter.

Na het groene licht is er een officieel verzoek ingediend bij de FIFA om de VAR te introduceren. Een van de speerpunten is daarbij de manier waarop de VAR-beslissingen worden gecommuniceerd met de fans in het stadion.

De Premier League is een van de laatste Europese competities waar de VAR zijn intrede gaat doen. Dit seizoen hebben de arbiters in onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje al de steun van een videoarbiter.

Deadline
De Premier League-clubs houden vast aan de vervroegde transferdeadline, zo is tevens besloten. Net als afgelopen zomer sluit ook medio 2019 de markt voorafgaand aan de eerste speelronde. Clubs mogen na deze datum nog wel spelers verkopen. Wanneer het seizoen 2019/20 begint, wordt in een later stadium duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.