Premier League-clubs schrijven recordverlies na coronaseizoen

Reacties

Het coronaseizoen 2019/20 heeft er zoals verwacht flink ingehakt bij de Engelse clubs op het hoogste niveau. Nooit eerder is er zoveel inkomstenverlies geleden door de Premier League-clubs.

Premier League-clubs schrijven recordverlies na coronaseizoen
© Pro Shots

Het bedrijf Deloitte zette de verliescijfers op een rijtje en kwam tot de conclusie dat de twintig clubs op het hoogste niveau nooit eerder in de geschiedenis van de Premier League zulke negatieve cijfers schreven. In totaal is er – voor belastingen – circa 1,16 miljard euro aan inkomstenverlies geleden. In het seizoen 2018/19 lag dat bedrag bijna vijf keer lager.

In totaal daalde de omzet van Premier League-clubs met dertien procent, desalniettemin werd er door de twintig clubs alsnog ruim vijf miljard aan omzet gedraaid. Bij het merendeel van de wedstrijden in de Premier League waren geen fans welkom op de tribunes, ook waren er minder inkomsten uit de tv-rechten.

De verwachting is dat ook het ook komend seizoen nog zwaar zal zijn voor de Engelse clubs. Na een relatief goede periode op coronagebied zijn er nu weer meer besmettingsgevallen in Groot-Brittannië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.