Premier League bevestigt foute VAR-beslissingen in alle donderdagduels

Reacties

Bij de Premier League-wedstrijden van donderdagavond was weer veel te doen over de VAR en dat was niet onterecht. De competitieorganisator heeft aan de BBC laten weten dat er in alle drie de duels een verkeerde penaltybeslissing werd genomen door de videoarbitrage.

Premier League bevestigt foute VAR-beslissingen in alle donderdagduels
© Pro Shots

Bruno Fernandes verdiende een strafschop (die hij zelf benutte) in de 0-3 overwinning van Manchester United bij Aston Villa, terwijl James Ward-Prowse de lat raakte na een discutabele penalty bij Everton - Southampton (1-1). Tottenham Hotspur had een strafschop moeten krijgen na een duidelijke overtreding van Joshua King op Harry Kane, maar de bal ging hier niet op de stip. De VAR zag geen reden om daar verandering in te brengen en het duel met AFC Bournemouth eindigde doelpuntloos: 0-0.

Tottenham-coach José Mourinho, dit seizoen toch al geen vriendjes met de VAR, was na afloop woedend. 'Iedereen weet dat dit een penalty is. En als ik zeg iedereen, bedoel ik ook iedereen. Iedereen', foeterde de oefenmeester. Ook Dean Smith, coach van Aston Villa, had weinig begrip voor de door de VAR genomen beslissing in de wedstrijd van zijn ploeg. 'Vijf minuten na de wedstrijd had ik al honderd sms'jes gekregen, waarin stond dat het een dramatische beslissing was', bromde hij.

De woede van Mourinho en Smith is terecht, zo vindt de Premier League. De competitieorganisator heeft in een reactie aan de BBC laten weten dat Tottenham een strafschop had moeten krijgen, terwijl de bal juist niet op de stip had gemoeten bij Aston Villa - Manchester United en bij Southampton - Everton. Het geeft de discussie of er niet een oud-voetballer plaats moet nemen in de VAR-ruimte nieuw leven.

Tim Cahill, die donderdag als analist in de studio van Match of the Day zat, is hier in ieder geval een groot voorstander van. 'Ik denk dat het echt zou helpen', zei de voormalig Australisch international. 'Als een speler zich laat vallen om een penalty te verdienen, dan voel je dat als oud-speler. De VAR heeft een oud-speler nodig om advies te geven. Ze nemen nu grote beslissingen, maar zijn daar gewoon niet goed genoeg voor. Dat is echt heel teleurstellend.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.