Prachtige omhaal als symbool van dominantie AZ-talenten

Reacties

AZ maakt indruk in de UEFA Youth League. Na de overtuigende 0-4 zege in het heenduel met Gabala SC wonnen de Alkmaarders dinsdag de return in de eerste ronde met liefst 7-0.

Prachtige omhaal als symbool van dominantie AZ-talenten
© Pro Shots

Na de razendsnelle 1-0 van Nick Koster liet Fedde de Jong na een kwartier met een absoluut hoogstandje de tweede goal van de thuisploeg aantekenen. Met een omhaal verschalkte de aanvallende middenvelder de keeper van Gabala. Via een kopbal van Koster werd het na 36 minuten zelfs al 3-0 en dankzij Myron van Brederode liep AZ voor rust verder uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de onderbreking bleef AZ erop los scoren. Via Jurre van Aken en de invallers Tom Kerssens en Mexx Meerdink (de zoon van eenmalig international Martijn Meerdink) werd het liefst 7-0.

AZ is actief in het Domestic Champions Path van de competitie. Dit is een ander pad dan de talenten van Ajax bewandelen. De ploeg van Dave Vos speelt net als het eerste elftal in een groepsfase tegen Sporting Portugal, Besiktas en Borussia Dortmund en liep dinsdag tegen laatstgenoemde club tegen een zwaar verlies aan.

AZ speelt direct in een knock-outfase en moet twee rondes overleven om de play-offs te bereiken. Daar kruisen de wegen met de runners-up van de Champions League Path. Voor AZ begon het Youth League-avontuur vorige maand met de verre reis naar Azerbeidzjan. In november is de volgende fase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.