Prachtig signaal Infantino: 'Bundesliga-spelers verdienen applaus, geen straf'

Reacties

FIFA-president Gianni Infantino benadrukt dat de spelers die met allerlei statements aandacht vragen voor de overleden George Floyd niet moeten worden bestraft.

Prachtig signaal Infantino: 'Bundesliga-spelers verdienen applaus, geen straf'
© Pro Shots

Afgelopen weekeinde stonden onder anderen Weston McKennie, Jadon Sancho, Achraf Hakimi en Marcus Thuram stil bij de tragische gebeurtenis in Minneapolis. De 46-jarige, ongewapende Floyd werd bijna negen minuten op de grond gehouden door een agent, zelfs nadat hij aangaf dat hij geen lucht kreeg.

De Duitse voetbalbond liet daarop weten dat de spelers mogelijk worden gestraft, omdat het uiten van politieke statements in strijd is met de reglementen. Een FIFA-woordvoerder meldde in gesprek met AP al dat de nationale bonden hun gezonde verstand moeten gebruiken en Infantino doet daar op de website van de mondiale voetbalbond een schepje bovenop.

'Om de geringste twijfel hierover te voorkomen: in de competities die de FIFA organiseert, zouden de statements van de Bundesliga-spelers leiden tot applaus en niet tot een straf', maakt Infantino duidelijk. 'We moeten allemaal 'nee' zeggen tegen racisme en elke vorm van discriminatie. We moeten tevens 'nee' zeggen tegen geweld en elke vorm van geweld.'

UEFA-baas Aleksander Ceferin is het eens met Infantino, laat hij weten aan AP. 'Als een speler in een van onze competities een boodschap verspreidt over de gelijke behandeling van mensen, dan houden we de UEFA-lijn aangaande racisme in ons achterhoofd: zero tolerance.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.